Beş Adımda Güzelliğinizi Yenileyin

11:37

Yeni yılda güzelliğinize daha fazla özen göstermeye şimdiden başlarsanız, yılbaşı akşamı gözlerin size çevrilmesini sağlarsınız. Unutmayın güzellik ve cazibe birkaç günde elde edilmez…
Cilt bakımı
Yılbaşı akşamı cildinizin ışıldamasını istiyorsanız, şimdiden düzenli bakım yapmaya başlayın. Her gün cilt bakımı yapmak, yani makyajınızı gece silip gündüz göz kremlerinizi sürmek cildinizin yaşlanmasını geciktirmek açısından çok önemlidir. Eğer bunun ötesinde haftalık bakım yapma adetiniz yoksa buna hemen başlayın. Bu iki hafta boyunca uygulayacağınız buhar banyosu, peeling ve nemlendirici maskenin cildinizde yapacağı değişiklikleri yılbaşı gecesi fark edersiniz.
Piyasada birçok peeling ve nemlendirici maske var. Eğer gözenekleriniz genişse bunun için de ayrıca bir maske kullanmanızı öneririz.Evde uygulayacağınız bakımla yetinmek istemiyorsanız birçok güzellik merkezi de cilt bakımı yapıyor. Ara sıra yaptıracağınız bu tür işlemlerin hiçbir zaman günlük bakımın yerini tutamayacağını hatırlatalım.
Beslenme
Bugünden itibaren, şu ünlü dört beyazı hayatınızdan çıkartmanız hem yeni yıla yeni alışkanlıklarla girmenizi hem de yılbaşı için seçtiğiniz giysinin üzerinizde daha iyi durmasını sağlar. Onların ne olduğunu biliyorsunuz tabii; un, şeker, tuz ve yağ. Çok kısa bir süre içinde kendinizi hafiflemiş hissettiğinizi göreceksiniz. Ayrıca, sofra tuzu yerine kaya tuzu kullanmak ve aktarlarda kolaylıkla bulabileceğiniz yosundan her gün bir miktar tüketmek vücudunuzun su tutmasını engelleyecektir.

Hareket
Yeni yılda daha fazla egzersiz yapmak istiyorsanız, kendinize ciddi bir spor programı hazırlamanızda fayda var. Ama şimdiden, her gün biraz yürümek ve merdiven çıkmakla işe başlayabilirsiniz. İnsana ilk bakışta yetersiz ve etkisiz gibi görünen bu önlemler sizi daha sıkı bir egzersiz programına hazırlar. Ayrıca, dans etmeyi unutmayın. Bunun için dans dersi almanıza ya da gece bir yere çıkmanıza gerek yok. Evinizde de pekala dans edebilirsiniz. Unutmayın, dans sadece kasları çalıştırmakla kalmaz aynı zamanda insana mutluluk verir, bu da sizi güzelleştirir. Zaten güzelliği de mutlu olmak için istemiyor musunuz?
Saç bakımı
Saçlarınız bakımsızsa ve bakım yaptırmayı veya yapmayı düşünüyorsanız bunun için de önümüzdeki haftayı tercih etmenizde fayda var. Kimi zaman bakım işleminden sonraki birkaç yıkama boyunca saçlar eskisine göre biraz daha yağlı ve ağır olabiliyor. Bu yüzden bakımı yılbaşından bir hafta önce yaptırmak, o gece fönünüzün erken düşmesini ya da topuzunuzun cansız görünmesini engelleyecektir. Eğer yılbaşı için saçınıza şu zamana kadar uygulamadığınız farklı bir kesim denemeyi düşünüyorsanız bunu da şimdiden yaptırmak akıllıca olur.
Ve ayrıntılar
Kuaförde yaptıracağınız manikür pedikür gibi diğer işlemler için de birkaç gün öncesini tercih edin. Eğer bunlar için kuaföre gitmeyip kendiniz yapıyorsanız bile bu işleri son güne bırakmayın, iki ayağınız bir pabuca girince hiçbir şey yolunda gitmez. Son gün ojenizi yenilemek ya da rötuş yapmak yeterli olacaktır.O günü telaşlı değil de huzur içinde geçirirseniz, uzun sürecek yılbaşı gecesini daha dinlenmiş ve dolayısıyla daha sakin karşılarsınız.