Bir Kadının En Çekici Yeri Neresidir ?

11:36

Güzel kadın herkese göre farklı mı? “Çok güzel” dendiğinde aslında tam olarak neresinin mükemmel olduğu konuşuluyor? İlk bakılan ve beğenilen yeri neresi? Bu sorunun yanıtını, kadınları estetikle güzelleştiren profesyoneller verdi. Ellerindeki neşterlerle kadınların güzelliği için uğraşan cerrahlar, bir kadının en çekici olduğu yeri tarif etti. İşte, uzmanların gözünden en güzel kadının yorumu:
Dudak ve Gözler
Güzellik göreceli bir kavramdır ve kişilerin beğenileri farklı olabilir ama çoğu erkek için kadınların en dikkat çekici yerlerinin; gözler ve dudaklar, göğüsler, dekolte bölgesi ve bacaklar olduğunu söyleyebiliriz. Sağlıklı ve güzel bir cildin de önemi tartışılmaz.
Yüzün en dikkat çekici sayılabilecek noktaları burun, gözler, dudaklar ve cilttir. Öncelikle cildin uzun yıllar gençliğini ve güzelliğini koruması için dolgu, botoks gibi uygulamaları yapıyoruz. İhtiyaç duyulduğu takdirde kişinin yüz hatlarına uygun, doğal ve güzel sonuç alacağımız operasyonlarla daha çekici bir görünüm sağlayabiliyoruz.kadin-kirmizi
Bacaklar
Dekolte bölgesi ve göğüslerin, fiziksel görünüm açısından önemi büyüktür. Omuzların duruşu ve boyun bölgesinin daha güzel görünmesi açısından da göğüs ve dekolte estetiği önemlidir. Göğüs büyütme ve dikleştirme en fazla yaptığımız operasyonların başında geliyor.
Bacaklar ise vücudun vitrini olması açısından en göze çarpan bölümdür. Bacakların, kalçalar ve bel bölgesiyle sağladığı uyum vücuda daha farklı bir hava katar. Bacak ve kalçalarla ilgili müdahalelerde liposuction (yağ aldırma) uygulaması olumlu sonuçlar verir.
model-popo
Bel ve Kalça
Erkeklerin kadınlar üzerindeki odaklanmaları saniyeler içinde gerçekleşiyor. Vücudun en merkezi bölümü olan bel, kalça ve basen bölgesi ise erkeğin farkında bile olmadan odaklandığı ilk bölümdür. Çünkü kadın,erkeğin kontrol edemediği bilinçaltı kodlama nedeniyle beynin görme merkezinde, yüz ve vücut olarak hemen ayrışıyor.
Diri Kalça
Dik ve belirgin popo ile ince bir beli olan kadın, her zaman için dikkat çeker. Bu bölgeye odaklanmanın bilinçaltı açıklaması, genç olan daha dik, diri ve yukarıdadır.
Kadınların en çekici bölgeleri; kalça, bel ve basenleridir. Bu bölgeleri, büyük olmasından ziyade dik ve diri olduğunu belli eden göğüsler; dolgun dudak, iri gözler ve orantılı burun üçlemesi takip eder.
Kavisli Bacaklar
Bacaklar, ikinci bakışta görülen ve vücudun orantılı olup olmamasıyla ilgili bilgi veren bölgelerdir. Duruş düzeltilip yüksek topuklu ayakkabılar giyilerek; kalça-basen bölgesinde geçici etkiler yaratılabilir.

Diri, dik ve etkileyici bir kalça-bel-basen bölgesi için günümüzde lazer lipoliz ile bel ve kalça kavisleri oluşturmaktayız. Yağ transferleri ile popo dikleştirme, bel inceltme artık kesi yapılmadan gerçekleştiriliyor.
Göğüslerde ise durum biraz daha farklıdır. Erkek beyni, göğüsleri vücudun kıvrımlarına katkı yapan bir bölge olarak algıladığı için sadece kadının beden algısını kuvvetlendirmek amacıyla; meme büyütme estetikleri yapıyoruz.
Gözleri bütünleştiren dudak kalınlaştırma operasyonu ile yandan ya da farklı açıdan bakıldığında, delikleri gözükmeyen bir burun ucu estetiği; en çok yapılan işlemler arasında.
Üçgen Yüz
Bence bir erkek, kadının yüzünü çekici bulur. Yüzün altın oranlarda olması, elmacık kemiklerinin çıkıklığı, üçgen yüz hatları, gözler ve bakışlar… Bunlar erkeği etkiler. Dikkat ederseniz, bütün modellerin yüzü de üçgendir. Üçgen yüz, gençliği çağrıştırır.
Işıltılı Bakışlar
Daha sonra ise vücudun orantılı olması ve fit görünmesi erkeğe çekici gelir. Kadının hem yüzünün hem de vücudunun deforme olmaması için sık sık kilo alıp vermemesi gerekir. Kilo alıp vermek sarkmalara neden olur.
Deformasyon başladığı zaman küçük dokunuşlarla bunun önüne geçmek gerekir. En sonunda, eğer gerekirse estetik operasyonlara başvurulabilir. Kişinin kendisini sağlıklı hissedip ışıltılı bakması ise genç ve güzel görünmesi için önemlidir.
bakis-kadin
Yüz Simetrisi
Kadınları şehirlere benzetmek mümkün… Şehrin bir silüeti vardır; insan önce o silüeti görür. Kadının da bir silüeti vardır.Erkekler, kadına bakınca silüetine dikkat eder ve yüzünü çok görmezler. İlk etapta göğüsleri, kalçaları, basenleri ve bacakları, yürüyüş şekli dikkat çeker.
Ruh Güzelliği
Kadının yanına yaklaştıkça bakışları, yüz ifadesi, yüz mimikleri, yüz simetrisi ön plana çıkar. Kadınların beden dili dışında, erkekleri en çok etkileyen ses tonu ve duruşlarıdır.
İddialı kadınlar erkeklere çok çekici gelmez. Kadının mütevazı olması erkeği cezbeder. Çok güzel ama kibirliyseniz itici olursunuz. Her vücutta düzetilmesi gereken yerler olabilir. Vücuda henüz gençken, deforme olmadan bakmak gerekir. Kilo almamak ve cildi yıpratmamak önemlidir. Uygun ve yaşa göre makyaj yapmak, vücut tipine göre giyinmek de kadını güzelleştirir.
Beden ne kadar güzel olursa olsun, önemli olan barındırdığı ruhtur. Kadın güzel olabilir ama bunu dışarıya yansıtacak olan kişisel farkındalığıdır.