Ceyl'an Ertem Yeni Yılda Beyoğlu Hayal'de

19:55 No Comments

Ceyl'an Ertem 31 Aralık gecesi Sezen Aksu Tribute ve Cadı Avı'ndan oluşturduğu özel repertuvarla sizlerle olacak.

Yeni yıla girerken eski şarkıları söyleyelim Sezen'den, Ayşegül'den, Seyyal'den!

Ceylan Ertem'e yetenekli ve değerli müzisyenler Cem Tuncer, Ercüment Orkut, Murat Çopur, Ediz Hafızoğlu ve Engin Recepoğulları eşlik ediyor. 

2006 yılında Anima adlı rock grubu ile kaydettiği Animasal albümü ile adını duyuran Ceylan Ertem, yayınladığı "Soluk" adlı ilk solo albümünden çıkardığı İnsandık, Çok Yakın, Nazım'a şarkıları ile dikkat çekti. Barana grubu ile gerçekleştirdiği Xenopolis projesiyle Hollanda'da 2, Türkiye'de 1 tane başarılı tur gerçekleştirdi ve grubun albümü Baykuş müzik etiketiyle çıktı. Berlin'de Octophone, Bordeaux'da United Fools ile ortaklaşa projeler başlattı ve konserler verdi. Ardından "Ütopyalar Güzeldir" isimli ikinci solo albümü Ada Müzik etiketiyle yayınlandı ve birçok eleştirmen tarafından yılın en iyi ilk beş albümü arasında gösterildi. Ceylan Ertem, kendi şarkıları dışında Sezen Aksu Tribute ve Cadı Avı projeleriyle, kendi hayatında ve Türk müzik tarihinde iz bırakmış kadın müzisyenlerin şarkılarını yorumluyor. 

Ceylân Ertem
Ceylan Ertem, müzik hayatına 1992 yılında Adapazarı Belediyesi çocuk ve gençlik korosu ile adım attı. 1995 yılında klavye ve gitar eğitimi almaya başlayan sanatçı, 4 yıl sonra müzik eğitimine devam edebilmek için İstanbul’a taşındı ve Akademi İstanbul’da 1 yıl müzikal şarkıcılığı eğitimi aldı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi’ne girdi ve 2 yıl eğitimini sürdürdü.

2000 yılında Tuncay Korkmaz ile birlikte Anima’yı kurdu. 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi’nde Duysal Sanatlar bölümünde müzikoloji eğitimi aldı.

Kariyerinde 40′ı aşkın müzisyen’in katkısı ile çıkarttığı Soluk (2010) ve Ütopyalar Güzeldir (2012) albümleri olmak üzere iki adet solo albümü bulunmaktadır.


0 yorum:

Yorum Gönder