Cocuklar icin canavar hamburger

00:13 No Comments

1 avuç soya filizi
1 salatalık
2 çeri domates































   
    Peynir dilimini, resimde gördüğünüz şekilde, tırtıklı bir canavar dili oluşturacak şekilde kesin. Salatalıktan, domates lolipoplarını yapmak için iik adet ve yuvarlak gözleri kesin. Kalan salatalığı rendeleyin.
   Ekmeği ısıtın ve köfteyi, tavada 1 tatlı kaşığıo zeytinyağ ile pişirin. Eğer hazır köfte kullanmak istemiyorsanız, ki bence hazır köte kullanmayın! Sadece 3 yemek kaşığı az yağlı kıymaya, tuz, kimyon, ince kıyılmış taze otlar (maydanoz, nane, dereotu) ekleyerek tatlandırın. Ve yayvan hamburger köfteleri oluşturun. Çocukların da dengeli beslenmeye ihyiyaçları var.. ve bence ne kadar erken damak tatları gelişirse, o kadar sağlıklı beslenirler.
   Bu yemekte zaten ekmek olduğu için, köftenin içerisine ekmek koymanın yanlış olacağını düşünüyorum. Ekmek yerine, vitamin açısından zengin havuç, karnıyarık ya da kabak gibi sebzelerinin rendelenmiş hallerini ekleyebilirsiniz. Sebze yemeyen çocuklara sebze yedirmenin mükemmel bir yolu bu!

   Ekmek ısınıp, köfte pişince. ekmeğin üzerine rende salatalık parçalarını ve ketçabı ekleyin. Ketçabı canavarın ağzından akıyormuş gibi gösterin. Köfteyi ve üzerine canavarın dili ve dişleri gibi gözüken peyniri koyup hamburgeri kapayın.
Soya filizleriyle saçlarını, salatalık ve ketçap damlalarıyla ise  gözlerini oluşturun.

  Bıçakla içini açıp salatalalık batonlarını içlerine yerleştirdiğiniz domates lolipopları ile servis edin.


0 yorum:

Yorum Gönder