Düz ve Çekici Bir Karın İçin Altın Öneriler

11:38

Belki yaza daha çok var ama bir anda yaz gelip sizde geç kalmış olabilirsiniz.Yediklerimizde bazı şeylere dikkat edip, karna yönelik spor ve egzersizleri yaparak bu hayalimizi gerçekleştirmemiz çok kolay! Bikini mevsiminde sıkı bir karın için yememiz ve yapmamız gerekenler burada…
Biz de sizlere düz bir karın için ne yemeli, ne yememeli, ne yapmalı, nasıl yapmalı; hepsini araştırdık. Bunları uygulayıp ardından da spor yaparak alt, üst ve yan karın egzersizlerini uygularsanız sımsıkı bir karna sahip olabilirsiniz.
Ne yemeli?
Et, balık, yumurta gibi hayvansal proteinlerden mutlaka almak gerekir. Ayrıca tam tahıllı gıdalara da önem verin. Lahana, havuç, turp, pırasa gibi sebzeler ve kuru meyveler de sıkı bir karnı destekleyen yiyeceklerdir. Bol su içme her anlamda sağlıklı olduğu gibi burada da uygulanması gereken bir alışkanlıktır.
Ne yememeli?
Kızartmadan kesinlikle uzak durulması gerekiyor. Süt, yoğurt, beyaz peynir gibi süt ürünlerini de sınırlamak faydalı olacaktır. Ayrıca beyaz ekmek, kuru sebze, hamur, pasta, pirinç gibi besinlerden de mümkün olduğunca almamak gerekir. Gaz yapmaması açısından ise gazlı içecekler ve sakız, kaçınılması gereken gıdalardandır.
Doğru nefes çok önemli
Doğru nefes alıp vermek düz bir karın için en temel şeydir. Doğru nefes alıp verdiğimizde karnımız sıkılaşır, sindirimimiz kolaylaşır ve gaz şişkinliğinin en büyük nedenlerinden olan stres vücudumuzdan atılır.
Karnınızı sıkılaştıracak bir nefes egzersizi için
Sırtüstü yere uzanın ve bacaklarınızı katlayın. Karnınızın ve göğsünüzün üstüne birer kitap koyun. Her iki elinizi de bu kitapların üstüne koyun. 7-10 saniye süresince burundan nefes alın ve nefesinizi karnınıza doldurun. Ciğerlerinizde ve karnınızda bu havayı 10 saniye boyunca tutun. Daha sonra yavaşça ağızdan nefes vererek tüm havayı ciğerlerinizden ve ardından karnınızdan boşalttığınızı hissedin. Nefes vermeniz biterken karnınızı yapabildiğiniz kadar çukur yapın ve ardından vücudunuzu bırakarak rahatlayın.
Spor neden önemli?
Spor ve egzersiz karın için çok önemli. Çünkü spor yağ ve kalori yakmaya yardımcı olurken, sindirim organlarına da masaj etkisi sağlıyor. Ayrıca unutulmaması gereken diğer bir mesele, karındaki gaz şişkinliğinin en önemli sebeplerinden birinin de stres ve üzüntü olduğudur. Bu nedenle spor yapmak mutluluk hormonu salgılamaya da yardımcı olduğundan karındaki şişliği indirger.
Hangi sporları yapmalı?
Temel olarak en az 40 dakikalık yürüyüş, bisiklet, yüzme ve koşu şarttır. Ardından yapılacak karın egzersizleri de ekstra olacaktır. Ayrıca yumuşak sporlar; yani pilates, yoga, stretching (esneme), dans, su jimnastiği gibi spor dalları da karın için çok etkilidir.