Kilo Verdiren Pratik Öneriler

11:21

Kilo vermek ve sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu tüyolara kulak vermelisiniz. İşte, Dr. Mehmet Öz’ün kilo verdiren üç mucize önerisi…
Az az sık sık yiyerek kendinizi hafif hissedin. Güne erken başlayın, sabah yürüyüşleri yapıp güneşin tadını çıkarın. Yazın çok fazla su tüketmemiz gerektiğini unutmayın. Su miktarı bol olan yiyecekleri tüketmeye özen gösterin.
Kısaca, sağlıklı yaşayın, sağlıklı hissedin! İşte, Mehmet Öz’ün kilo verdiren üç mucize önerisi…
Güne bu karışımla başlayın
Süzme yoğurt, muz, çilek, tatlandırılmamış Hindistan cevizi, çekilmiş keten tohumu ve Matcha yeşil çay tozu (pudrası)…. Bunların hepsini karıştırıp, kahvaltı niyetine tüketin.

Bu karışımı yedikten sonra güne yağsız protein ve iyi yağlarla başlamış olacaksınız.
Kalori alımını sabit tutmayın
İstikrarlı bir şekilde rejime devam ediyor olabilirsiniz, ancak her gün aynı miktarda kalori almak, kilonuzun aynı yerde kalmasına neden olabilir. Örneğin, vücudunuz kendini günde 200 kaloriye alıştırır ve zayıflamayı durdurur. Kilo vermeye devam etmek için, aldığınız kalori miktarını çeşitlendirin.
Suyu ‘yiyin’
Yapılan son bir araştırma, su içeren yiyecekleri tüketen kadınların ilk altı ayda düşük yağ diyeti uygulayan kadınlardan yüzde 33 daha çok kilo verdiğini gösterdi. Hem su açısından zengin hem de besin değeri yüksek yiyecekleri tercih edin.
Kavun gibi meyveler ve kereviz, yeşil marul gibi sebzeler bol miktarda su ve vitamin içerir. Düşük sodyumlu et suyundan çorbalar da iyi bir seçenek olabilir. Bol su içeren besinleri tüketerek aslında hem daha çok yiyecek tüketmiş hem de aynı zamanda kaloriyi azaltmış olursunuz.