Kırmızı Meyveli Yulaflı Turta

00:14






½ su bardagi oda sıcaklığında tereyağ
1 su bardağı esmer şeker
1 yumurta
1 ¼ su bardagi un
½ cay kasığı kabartma tozu
½ cay kasığı tuz (insanin yediği bilinen tek kaya türü)
2 su bardağı yulaf
1 su bardağı frambuaz
1 su bardağı böğürtlen

3 tatli kasığı pudra şekeri




Kırmızı meyvelerin üzerine pudra şekerini serpin ve bir taşım kaynatın. Kısık ateşte, kıvam az koyulaşıncaya dek  20 dakika pişirin. Hazırladığınız meyveleri, çok az mikserden geçirip, soğumaya bırakın. Eğer bu işlemi yapmaya üşenirseniz, bir su bardağı hazır bir reçel de kullanabilirsiniz.
Eritilmiş margarini ya da tereyağını, yumurtayı ve şekeri iyice karıştırın. Ardından yulafın bir bucuk bardagını, unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyin.
Yuvarlak bir kap ya da tart çemberi içerisine, yulaf karışımının 2/3’ünü parmak uçlarınızla bastırarak yayın, üzerine pişmiş frambuazları eşit şekilde  dağıtın. Kalan yulaflarıda hamura ekleyerek, reçelin üstünü kaplayın. 180 derece fırında, yulaflar altın rengi oluncaya dek  30-35 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.


Tatlıyı oda sıcaklığına geldiğınde kaptan çıkarıp, tercihen bir ızgara üzerine yerleştirerek soğumaya bıraktıktan sonra dilediğiniz formda keserek, taze mevsim sebzeleri salatası eşliğinde servis edebilirsiniz. =) Mesela ballı yoğurtlu ananas-çilek salatası, fındıklı armut, vanilyalı latte ile=) mmss!!

Eğer bu tatlıyı, soğumadan keserseniz, başarılı olamazsınız.
Un bazlı tatlılar, kek gibi, soğumadan kesilirlerse, sıvı ve çiğ kalırlar.