MERT FIRAT, İNTİKAM DİZİSİNDEKİ BEREN SAAT'İ ANLATTI

18:46

İntikam dizisindeki rol arkadaşı Beren Saat ile ilgili açıklamalarda bulunan Mert Fırat, ''Onunla oynamaktan çok keyif aldım. Kendisi çok yönlü bir oyuncu. Çok okuyan, sanatın çeşitli dallarıyla ilgilenen bir insan” dedi.


Mert Fırat, İntikam dizisindeki Beren Saat'i anlattı

Nilüfer Belediyesi tarafından “yılın yazarı” seçilen Sabahattin Ali için düzenlenen sempozyum, ünlü isimlerin katıldığı ilk oturumla başladı. Nazım Hikmet Kültürevi'nde düzenlenen sempozyuma katılan oyuncu Mert Fırat, Sabahattin Ali'nin sanat bakımından çok yönlü bir yazar olduğunu ifade ederek, “O yazdığı her hikayede karakterleri farklı açıdan değerlendirirdi.



O oyuncu-oyun ilişkisini çok iyi bildiği için yönetmen ve sanatçılara çeşitli imkanlar sağlardı. Onun karakterlerini oynamak çok ayrıcalık ister. Türk romancılığında derin ve üç boyutlu karakterler yoktur. Onu hikayelerini okurken kendinizi oyuna dahil olmuş buluyorsunuz” dedi.

Yılmaz Erdoğan'ın senaryosunu yazdığı Kelebeğin Rüyası filmine değinen Fırat, 'Biz üç şairdik. Edebiyat yazarları karakterlerini oynama konusunda bu bir fırsat oluyor” diye konuştu.



'MÜTEVAZI BİR İNSAN'

İntikam dizisindeki rol arkadaşı Beren Saat ile ilgili açıklamalarda bulunan Mert Fırat, ''Beren Saat'in bir partneri olarak onunla oynamaktan çok keyif aldım. Kendisi çok yönlü bir oyuncu. Çok okuyan, sanatın çeşitli dallarıyla ilgilenen, bunları çok aracı yapmayan mütevazı bir insan” şeklinde konuştu.