Tombul hanımlar için ofis şıklığı

20:11 No Comments

Bir kot, bin ayıp örter. Bir kere basenleri sıkılaştırır, göbeği toplar, genç gösterir, ofiste giyilmez. Ofiste ne giyilir?
Bunun ekstra small olanı yok mu? XL pantolona sığdığı için kendini şanslı sayan bir hatun, hayatı boyunca bundan daha korkunç bir cümle duyamaz. Hayat biz kadınları 36 bedene mahkum etmiştir. Tatsız, tuzsuz diyetler, aç gezmeler, akla hayale gelmeyecek türlü icatlar. Geçmişin o bir dirhem et bin ayıp örter günleri çoook gerilerde kaldığından beri, etimizi budumuzu nereye sığdıracağımızı bilemez hale gelmiş durumdayız. Modacılar ve tekstil de sağolsun tasarladıkları mendil kadar giysilerle acımıza acı katmaktalar. Öyle bir üst düşünün ki basenleri örtese göbeğiniz, göbeği örterse yakanız, yakayı örterse sırtınız açıkta kalıyor. Hepimiz mankeniz ya, kusursuz fiziğimizi doya doya sergiliyoruz.
Bunca yıllık yöneticilik hayatımdaki gözlemlerimi sizinle paylaşmaya karar verdim, modacı değilim, tombulum. Nasreddin hocanın tabiriyle ''damdan düştüm, damdan düşenin halinden anlarım''.
- Siyah pantalon: Asla asla modası geçmez yaz ve kış için en az ikişer üçer lazım. Lütfen, nine işi olan göbeğin altında bitenlerden ya da popomuzu açıkta bırakan beli düşüklerden olmasın. Göbek deliği hizasında olanlar en ideali. Tombul bacağa strech yakışmaz, kalem biçimi ya da aşağı doğru hafif bollaşan kesim en uygunu.
-Lacivert Pantalon: Kesimi aynı yukarıdaki gibi. Yaz için bir, kış için bir tane yeter.
-Siyah etek: Klasik kesim siyah etek olmazsa olmaz. Çan biçiminde de olabilir basenleri saklar. Çok bol olmasın çadır gibi durur.
-Gömlek: Dar olanlar bize göre değil, çiçekli anane işi olanlardan uzak durun. Hafif bel oyuntusu olanlar ideal, bir de boyu tombiş basenlerimizi örtecek kadar olmalı. Çok uzun değil, çok da kısa değil.
- Ceket: Baseni örtecek kadar uzun, bel oyuntusu olan, iyi cins kumaştan.
-Fular: Hem kadınlara çok yakışıyor, hem de göbeği harika gizliyor.
-Platform topuk ayakkabı: Abartılı değilse hem moda, hem de ayak bileklerimizi yormuyor. Altın kural pantalonlarımızın altına giyiyoruz. Etek için ise mutlaka kalem topuk.
Geri kalanı, bedenini 36 ya da 38 olarak ifade edenlere bırakacağız. Ofis hayatındaki klasik şıklık bizi daha derli toplu gösterir.
Dekoltelerimiz ki omuzlarımızdan kemikler fışkırmadığı için bilimum hatundan daha güzeldir, parmak arası terliklerimiz, şifonlarımız, kısa elbiselerimiz, hayat beni kısıtlayamaz ne istersem giyerimlerimizi de iş bitimine ve tatillerimize saklıyoruz.
Hayatın tadını doya doya çıkarıyoruz.


0 yorum:

Yorum Gönder