YILBAŞI KURABİYELERİ

11:06

Yılbaşında büyük küçük herkesi sevindirmek isteriz. Tarifini vereceğim kurabiyenin ikram edilen herkesi sevindireceğine hiç şüphem yok. İster benim gibi renklendirin, kalıplarla kesin, ortasını delin ve yılbaşı ağacınızı süsleyin, isterseniz şık bir tepsiye koyup ikram edin. Başka bir alternatifte kutulara koyup, kurdelelerle sarıp, yılbaşı hediyesi olarak sevdiklerinize sunmak.

Malzemeler: (2 tepsi)
250 gr. un (2 su bardağı)
125 gr. pudra şekeri (1 su bardağı)
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
125 gr. tereyağı (Oda sıcaklığında)
1 adet hafifçe çırpılmış yumurta
Kırmızı ve yeşil gıda boyası (arzu edilirse)
Yapılışı:
Un, vanilya ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. Oda sıcaklığında tereyağı, yumurta ile karıştırıp yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru renklendirmek isterseniz, renklendirmek istediğiniz çeşit kadar eşit parçaya ayırın. Ve azar azar gıda boyasını ekleyip hamurlarınızı renklendirin. Hamurları ayrı ayrı streçleyip buzdolabına koyun ve en az yarım saat buzdolabında dinlendirin. 



Un serpilmiş tezgahta hamurunuzu açın ve yılbaşı formlarındaki kalıplarla kesin. Kurabiyeleri asmak istiyorsanız üst kısımlarından delik açın. (Bir çöp şiş ya da fırçanın arka tarafını kullanabilirsiniz)
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kurabiyelerinizi dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
Kurabiyeler soğuduktan sonra kurdele ya da iplerle bağlayın.
Not: Kurabiyelerinize arzuya göre toz zencefil, tarçın, limon ve portakal rendesi ilave edip farklı lezzetler yaratabilirsiniz.