Karton Tuvalet Kağıdı Rulo Denizaltı

23:11 No Comments

Karton Tuvalet Kağıdı Rulo Denizaltı

Son resmi görmek için tıklayın.
Herhangi bir tatil bir denizci için en iyi hediye bir gemi modelidir.Büyük bir denizaltı, bir karton Tuvalet Kağıdı Rulo kullanarak, örneğin, en basit ve beklenmedik malzemelerden yapmak kolaydır. Böyle bir denizaltı da küçük usta için harika bir oyuncak olabilir.
Araçlar ve Malzemeler: 
  • 3 Karton Tuvalet Kağıdı Rolls
  • kalem
  • mektup açacağı
  • kokteyl tüp
  • Aşağıdaki renk renkli çift taraflı kağıt:
    • mavi
    • sarı
    • kırmızı
  • tutkal tabancası
  • makas
Adım adım talimatlar:
1
Deckhouse ve çerçeve yapmak için teşekkür 3 karton Tuvalet Kağıdı Rolls gerekir.
2
Karton Tuvalet Kağıdı Rulo yüksekliğine eşit genişlik sarı bir kağıt şerit kesin. Deckhouse için doğru bir delik yapmak için, sarı kağıt şerit dışında kesim merkezinde karton Tuvalet Kağıtlığı koymak ve dikkatle dışında anahat.
3
Çizilmiş kontur boyunca şerit bir delik kesin. Karton Tuvalet Kağıdı Rulo için bu şerit koyun ve Karton Tuvalet Kağıdı bir kalem ile delik kontur kendisi Rulo özetlemektedir. Şimdi kağıt bıçak yardımıyla delik.
4
Bu deckhouse için deliktir.
5
Denizaltı çerçeveye şerit takın. Delikler tamamen birbirinden maç olacak!
6
Karton Tuvalet Kağıdı Rulo için şerit sopa. Deliklerin tamamen birbirine uyumlu olmalıdır akla.
7
Mavi kağıt üzerinde deckhouse için karton Tuvalet Kağıtlığı sopa.
8
Yan duvarlar için mavi kağıt üzerinde sıkışmış, bir daha karton Tuvalet Kağıtlığı gerekir.
9
Iki 1 karton Tuvalet Kağıtlığı kesin. Yarılarının her bir yan duvar olacaktır.
10
Yan süslemek için duvar genişliği 0.7-1 cm kadar saçak içine öncesi formunun yarım kesti.
11
Daire boyunca birbirlerine üzerine tüm saçak elemanları bükün.
12
Yan duvarın da kenarında küçük bir kesim yapmak. Denizaltının çerçeve içine kolayca ön form eklemek için ihtiyaç vardır.
13
Çerçeve deliğe deckhouse ön formu yerleştirin.
14
Şimdi denizaltı çerçeve içine yan duvara yerleştirin.
15
Tekne ikinci yan duvar yapmak için 12 - 10 adımları tekrarlayın. Ayrıca, denizaltı çerçeve içine sokulabilir.
16
Mavi kağıt çapı 3 cm 4 daire kesin. Periskop desteklemek için büyük bir daire kesip, deckhouse öncesi formu anahat ve çizilen kontur boyunca çizilen daire kesti. Kırmızı kağıt denizaltı dışarı bıçakları kesin. Onların şekil bir çiçek benzer.
17
Yan duvara küçük mavi daireler biri sopa.
18
Bıçaklar biraz katlayın ve ön formun ortasına tutkal tabancası yardımı ile bazı yapıştırıcı uygulanır.
19
Bıçakları için ikinci küçük mavi daire sopa.
20
Şimdi ikinci denizaltı yan duvara bıçakları sopa.
21
Denizaltı çerçeveye 2 aydınlatıcı sopa.
22
Bir büyük mavi daire içinde bir delik açın ve içinden kokteyl tüp geçmek - Bu periskop olacaktır.
23
Deckhouse kenarına tutkal uygulayın.
24
Deckhouse için periskop ile büyük bir mavi daire sopa. Zanaat bitti!
Devamını Oku...


Kadınlar diğer kadında nelere dikkat ediyor?

19:24 No Comments

10 kadından 6'sı hem cinslerini ilk süzdüklerinde kilo, bel çevresi hatta boylarını inceliyor.

Kadınların çoğu, kol saati markasına, göğüslerin ve gülümsemelerin sahte olup olmadığına bakıyor.

18-45 yaş arası 2000 kadının katıldığı Incognito anket firmasının sözcüsü Amanda Davies, 'Kadınların karşılaştıkları kadınları yargılamadan, değerlendirmeden uzun süre duramayacaklarını, bir kaç dakika içinde kadınla ilgili genel kanıya sahip olduklarını' belirtiyor.

İşte kadın diğer kanına baktığında neleri fark ediyor?

1. Diğeri ne kadar kilolu?
2. Ne giymiş, çok makyaj yapmış mı?
3. Elbise seçimi
4. Saçlarının modeli
5. Gülümsemesi
6. Cilt ve benler
7. Boyu
8. Saç kökleri (saçlar boya mı diye)
9. Ten rengi sahte mi? Gerçekten bronz mu yoksa solaryum mu?
10. Göz makyajı nasıl olmuş?
11. Ayakkabıları
12. Göğüsleri ne kadar büyük?
13. Dövmesi varsa dövmesi
14. Eteği ne kadar kısa
15. Dişleri düzgün mü?
16. Mücevherleri
17. Birlikte olduğu sevgilisi
18. Dişleri beyaz mı?
19. İyi bronzlaşmış mı?
20. Tırnakları mankür mü? 
Devamını Oku...


Canan Karatay'dan sağlıklı beslenme önerileri

19:23 No Comments

"Doğada 23 türlü yağ vardır. Bunların hepsi doğal olduğu sürece insan vücuduna gereklidir. Trans yağ dediğimiz bozulmuş, doğallığını kaybetmiş yağlar tehlikelidir" diyen Prof. Dr. Canan Karatay, az yağlı yemenin beslenme tuzağı olduğunu belirtti.

Sağlıklı protein ve yağın insan vücudu için büyük önem taşıdığını vurgulayan Karatay, "kalori hesabı" ile beslenmenin yanlış olduğunu öne sürerek, "Eskiden alınan kalori miktarının kilo aldırdığı, az kilo alırsanız kilo verirsiniz şeklindeki düşünce çoktan bozulmuştur ve değişmiştir. Siz 110 kilo bir kişiyi zayıflatmak için, bin 200 kalori verip sonra da '1 saat yürüyeceksiniz' derseniz bu yanlıştır. Anadolu'da 'aç ayı oynamaz' derler. Yani siz enerji sağlamazsanız, 100 kiloluk kişide nasıl hareket sağlarsınız?" diye konuştu.
Karatay, "az yağlı yemenin" beslenme tuzaklarından birisi olduğunu savunarak, "Doğada 23 türlü yağ vardır. Bunların hepsi, doğal olduğu sürece insan vücuduna gereklidir. Hangi yağlar zararlıdır? Trans yağ dediğimiz, bozulmuş, doğallığını kaybetmiş yağlar tehlikelidir. Trans yağlar, margarinlerde bulunan yağlardır. Sıvı yağ, katılaştırıldığı anda transyağ oluşur. Ne kadar trans yağ oluştuğu önemli değildir, zaten ölçülmesinin de imkanı yoktur" dedi.

Yağı yakmayın

Prof. Dr. Karatay, yağlar yakıldığında trans yağ oluştuğunu, fazla kızgın yağın ve mangalda çok pişirilmiş etin tehlikeli olduğunu kaydederek, yağın yakılmaması gerektiğini ifade etti.
Obeziteyle savaş konusunda hazırlanan kamu spotlarında az yağlı yenilip çok hareket edilmesi yönünde verilen mesajları yanlış bulduğunu anlatan Karatay, "Bununla kimse kilo veremez. Ancak halsiz kalır, perişan olursunuz. 3 gün sırt üstü yattıktan sonra gider bütün yiyeceklere, tatlılara saldırırsınız" ifadelerini kullandı.

Alkali beslenmeyi kabul etmiyorum


"Ben alkali beslenmeyi kabul etmiyorum. Doğal olan insan vücudu, böbrekler sağlıklı çalışıyorsa, doğal her şeyi yediğiniz sürece, sizin böbrekleriniz, vücudunuzun asidini de alkalisini de ayarlar. 'Alkali diyet' diye bir şey olamaz. Vücuttaki asididesini ve alkaliliğini ancak böbrekler sağlar. Böbrekler sağlıklı çalışırsa, bu olur. Böbrekler, sağlıklı yağ yediğinizde, sağlıklı protein yediğinizde ve bol su içtiğinizde sağlıklı çalışır. Bunu yapmadıktan sonra ister alkali ister asit yiyin. İnsan vücudunda her şey asittir bunu da unutmayın."
Devamını Oku...


ÖNCE DETOKS SONRA DİYET

19:19 No Comments

Önce detoks sonra diyet

Bütün kışı her istediğinizi yiyip içerek geçirdiyseniz, ‘Pazartesi  diyete başlıyorum’ deyip vücudunuzu ve psikolojinizi riske atmayın.  Bunun yerine önce kendinizi detoksa hazırlayın. Bir haftalık detoks  programının ardından ise sağlıklı beslenme düzenine geçin. Böylece  kiloların ne kadar kolay gitmeye başladığına şaşıracaksınız…

Televizyon karşısındaki uzun gecelere,  içimizi ısıttığını düşündüğümüz  yağlı yemeklere, tatlılara elveda!  Şimdi daha ince giysilerle daha çok  açık havada vakit geçirme ve en önemlisi  vücudumuzu yaza hazırlama zamanı…  Vücudumuzu yaza hazırlamak sadece bakım  kremleri sürmek, selülitlerden kurtulmak ve  kilo vermek anlamına gelmiyor.  Tüm bu çabaların başarıya ulaşması için  vücudu içten de desteklemek, özellikle  böbreklere, bağırsaklara ve karaciğere torpilli  davranmak gerekiyor.  Bunun en iyi yolu ise  kurallarına uygun olarak takip edilecek bir  ‘Detoks Programı’.

Doğaya kulak tıkamayın

Mevsim geçişlerinde beslenme ve diyet  uzmanlarının ağzından sıkça duyduğumuz  ‘detoks’, konuyla yakından ilgilenmeyenler için  yeni moda bir diyet programı gibi algılansa da  aslında her zaman gözümüzün önünde olan,  farkında olmadan uyguladığımız bir beslenme  biçimi. Her zamanki gibi doğaya kulak  verdiğimizde kışın enerji veren, ısıtan sebze ve  meyvelerin yerine ilkbaharda su oranı yüksek  besinlerin çıktığını görüyoruz. Tabiat ana bile  bize detoks yapmamızı söylerken neden ona  kulaklarımızı tıkayalım ki?

Detoksun ne olduğunu ve ne olmadığını  Diyetisyen Berrin Yiğit’e sorduk. Detoksun  doğrusu nedir, kimlerin daha çok ihtiyacı var,  kimler yapmamalı, yapmak çok mu zor gibi  soruların cevapları ve daha fazlası bu yazıda…

Detoksun parolası: Doğal beslenme

İlkbaharda uygulanacak bir detoks programı  ile ruh ve beden temizliği yapıldıktan sonra  yapılacak bir diyet daha başarılı olabiliyor.  Detoksun doğala yakın beslenmek anlamına  geldiğini belirten Diyetisyen Berrin Yiğit, bu mantıktan yola çıkarak detoks kapsamında  bağırsakların mekanik şekilde boşaltılmasını da kesinlikle önermiyor. Lavman yönteminin, uygulanan kişide rahatlama ve kilo verme 
hissi yarattığını ancak aynı zamanda iyi huylu bakterilerin de kaybına neden olduğunu belirterek, “Bu iyi huylu bakterileri yerine koymak çok zor oluyor. Zaten detoksun mantığı kilo vermek değildir. Vücudun 
ileride daha iyi kilo vermesi, yağ yakması için enerji seviyelerini yükseltmek amacıyla uygulanmalıdır. Detoks programı kişinin ihtiyacına göre 3 ile 10 gün arasında sürdürülebilir ve mutlaka bir ön hazırlık ve 
sonrasında adaptasyon süreci gerektirir. Aniden başlayıp bitirilen bir program faydadan öte zarar verebilir” diyor.



 

Kimler detoks yapmamalı?
Diyabet hastaları 
Yakın zamanda ameliyat geçirenler 
Yeni doğum yapan ve emziren anneler 
Hamileler 
Karaciğer enzimlerinde  problem olanlar ve çok fazla ilaç kullananların ise doktor kontrolünde detoks yapması öneriliyor.



Süreyi kesinlikle aşmayın
Detoksun önerildiği mevsim geçişlerinde detoksa yardımcı ürünlerle ilgili haber ve reklamlar da artıyor. Detoks için bu tür ürünlere ihtiyaç olmadığını belirten Yiğit, detoks yapmak isteyenlere süre konusunda şu uyarıyı yapıyor: “Detoks süresince kilo veren bazı kişiler, zararları ne kadar anlatılırsa anlatılsın daha fazla kilo kaybetmek için detoksa devam ediyor. 7 günlük bir programı 2 ay sürdürenler olabiliyor. Bu çok tehlikeli ve kesinlikle önermiyoruz.” 

Hazırlık-detoks-adaptasyon 
Bir kişinin detoksa başlamadan önce mutlaka bir hazırlık süreci geçirmesi gerekiyor. Örneğin çok kahve tüketen bir kişi, aniden kahveyi bıraktığında çok agresif oluyor, baş ağrısı çekiyor, bağırsakları kilitleniyor, cildinde sivilceler çıkabiliyor. Bu nedenle kahve meraklılarının kafein içeren içecekleri ve gıdaları yavaş yavaş azaltması gerekiyor. Sigara, alkol ve kırmızı et meraklılarının da hazırlık dönemine ihtiyacı oluyor. Kişiye özel belirlenmesi tercih edilen detoks programından sonra ise bir adaptasyon sürecinin yaşanması, eski alışkanlıklara hızla dönülmemesi gerekiyor.

Herkes ihtiyaç duyar mı? 
Sağlıklı beslenen ve ideal kilosunda olan bir kişinin detoksa ihtiyaç duymayacağını düşünebilirsiniz ancak bu doğru bir yaklaşım değil. Sigara içmek, toplu taşıma araçlarını kullanmak, sık sık metroya binmek, düzensiz çalışma saatlerine sahip olmak, düzenli yürüyüş yaptığı halde bu sırada egzoz dumanına maruz kalmak gibi birçok nedenle herkesin aslında detoksa ihtiyacı oluyor. Burada sadece detoks programının süresi değişebiliyor.

Detoks yapmak şart mı?
Tabii ki detoks yapmadan da yaşanabilir. Ancak enerjiyi yükseltmek, ödemi azaltmak, dolaşım ve boşaltım sorunlarını gidermek, kilo kaybını kolaylaştırmak isteyenler için detoks mevsim geçişlerinde özellikle öneriliyor. 

Detoksu keyfe dönüştürün
Detoksun hem bedensel hem de ruhsal bir arınma olması gerektiğini belirten Diyetisyen Yiğit, “Bir reçete alıp günlük hayata devam ederken uygulamaktansa bir mola vermek, belki küçük bir tatil beldesine gitmek ya da evde kendinizi strese sokacakunsurlardan uzakta, keyif alınan şeyler yapmak, kendini dinlemeye vakit ayırmak çok iyi geliyor. Bu günlerde temiz havada yürüyüş yapmak gibi aktiviteler de bedene enerji veriyor” 
diyor. 

Detoksun vazgeçilmezi:
Su Su içmek bedeni nasıl ferahlatıyor ve temizliyorsa, bir spa programına katılmak, su terapileri ve denize ya da havuza girmek de ruhu ferahlatıyor. 
Bitki çayları da bir detoks programının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Rahatlamaya yardımcı bitki çaylarının yanı sıra metabolizma hızlandırıcı olanlar da bu süreçte tercih edilebilir.
Devamını Oku...


Yoğurt diyeti ile zayıflama:detoks diyet kürü

19:18 No Comments

Yoğurt diyeti ile zayıflama:detoks diyet kürü 

Yoğurt diyeti hem hızlı zayıflama sağlayan hem de 5 günde 3 kilo verdiren bir detoks kürü ve zayıflama diyet listesi türüdür. Yoğurdun vücuda ve sağlığa faydaları tüm dünyada kabul edilen bir meseledir. Yoğurdun eski çağlardan beri zehirlenmelere karşı en doğal çözüm olarak kullanıldığı bilinmektedir. Bu arındırıcı ve detoksifiye edici etkisinin yanında yoğur oldukça besleyici ve tedavi edici maddeler de içermektdir. Özellikle hazımı kolaylaştıran ve düşük kalori ihtiva etmesi nedeniyle kolay bir zayıflama sağlayan besindir. Yoğurt diyeti ise yoğurdun kilo verme özelliklerini zayıflatan bir diyet ile yoğurulması olarak izah edebiliriz.

Yoğurt diyeti’nin faydaları

Yoğurt Diyeti


Yoğurt diyeti sayesinde vücudumuzda biriken aşırı miktardaki su atılacak ve yoğurdun yağ yakıcı kilo verdirici özelliği nedeniyle hızlı bir zayıflama sürecini bizlere yaşatacaktır. Yoğurt diyeti boyunca kullanacağınız yoğurdun yağsız ve sulu süzülmemiş yoğurt olmasına özen göstermeliyiz. Yoğurt ve taze mevsim meyveleri kokteyli, diyetin detoks etkisini artıracaktır. Yoğurdun suyunu süzmeden yememiz yoğurt diyeti’nin bir gereksinimidir. Diğer yandan yoğurt diyeti boyunca günde 2 – 2.5 litre su içmek gerekecektir.

Yoğurt diyeti ile kaç kilo verilir – kaç kilo verdirir

Yoğurt diyeti ile 5 günde ortalama 2 ile 4 kilo arası zayıflama sağlanabilmektedir.

Yoğurt diyeti uygulanırken çok geniş bir çeşitlilikte sebze ve meyve takviyesi yapmak mümkündür. Ancak karbonhidralı tatlılar ve alkol gibi kalorili içeceklerden uzak durmak gerekiyor. Zaten yoğurt diyeti kadınlar kulübü yorumları da genelde karbonhidrat alımını kesenlerde 3-4 kilo verildiğini ortaya koyuyor.

5 günde 3 kilo zayıflatan Yoğurt diyeti 1.Gün
Kahvaltıdan önce 1 bardak su

Sabah Kahvaltısı

1 fincan şekersiz çay
300 gr. yağsız yoğurt

Öğle Yemeği
1 kase sebze çorbası
4 yemek kaşığı etli sebze yemeği
300 gr. yağsız yoğurt
250 gram karpuz

Ara öğün
300 gr. yağsız yoğurt
1 fincan şekersiz çay
1 porsiyon Meyve (muz,çilek ve elma karpuz )

Akşam Yemeği
1 kase sebze çorbası
60 gr. et (ızgara tavuk ya da kırmızı et olabilir)
300 gr. yağsız yoğurt

Yatmadan önce
1 bardak papatya çayı
3 adet kuru erik

5 günde 3 kilo zayıflatan Yoğurt diyeti 2, 3, 4 ve 5. günler:

Kahvaltıdan önce 1 bardak su

Sabah Kahvaltısi
1 fincan şekersiz çay
İçine tahıl ya da yulaf ezmesi
eklenmiş 300 gr. light yoğurt

Öğle Yemeği
1 kase sebze çorbası
300 gr. light yoğurt
İstediğiniz kadar meyve (karpuz,kavun,kivi)

Ara öğün
300 gr. light yoğurt
1 fincan şekersiz çay
İstediğiniz kadar meyve
( muz,çilek ve elma)

Akşam yemeği
Balık (ızgara,buğulama ya da fırında pişmiş)
Salata ( 1 kaşık zeytinyağı eklenmiş)
1 bardak meyve suyu ve 2 dilim kepekli ekmek
Devamını Oku...


Detoks Çorbası

19:15 No Comments

Saraç Detoks Çorbası


Ender Saraç Detoks ÇorbasıEnder Saraç Detoks Çorbası

 Ender Saraç detoks çorbası ve detoks çorbasının faydalarını açıklıyor. Ender Saraç'ın detoks çorbası ile ilgili açıklamalarını bu makaleden inceleyebilirsiniz...

Detoks : İstenmeyen atık maddelerden temizlenmek

Toksin adını verdiğimiz maddeler vucudumuzda birikmekte ve zamanla çok ciddi rahatsızlıklara sebep olmaktadır.

Detoksu iki çeşit yapabiliyoruz ;

1.ayda bir günlük özel bir sebze çorbası ile evimizde

2.yılda 1 hafta veya 10 günlük özel tedavilele klinikte

Detokslu yaşamı bir alışkanlık haline getirmek gerek

Hastalandıktan sonra değil hastalanmadan kendimize iyi bakmalıyız, edenin yanında ruhumuzu da toksinlerden arındırmayı unutmamalıyız, sadece bedeni hedefleyen tüm tedaviler başarısızdır.

BEDENİN TOKSİNLERİ: Alkol, sigara,kimyasal ilaç ve maddeler, yapay katkılı yiyecekler,hava kirliliği,gözle görülemeyen elektromanyetik kirlilik,kirli içme suları,ağır metal zehirlenmeleri,hatalı beslenme, şişmanlık, hareketsizlik,tyetersiz uyku, aşırı yorgunluk,sık sık uçak yolculuğu

RUHUN TOKSİNLERİ: Yalan,kin.öfke,aşırı kıskançlık,aşırı ego, aşırı sahiplenme,maddeye düşkünlük,aşırı para hırsı,cinsel sapkınlık,sevgisizlik, her tür olumsuz duygular

KLİNİKTE DETOKS: Bir haftalık özel klinik uygulamadır.3-4 gün önce özel bir yağ içilir.bu bir haftada bitki özlü yağ masajları,buhar kabinleri,özel vucut peelingleri,sinüs ve bağırsak temizliklerigibi birçok uygulama yapılır.

EVDE DETOKS'ta birgün boyunca liste harici hiçbir şey yenmez.
  • Sabah erken kalkılacak
  • 07.00 2 bardak ılık su.birinci bardaktaki suya 1 tatlı kaşığı bal,bir çay kaşığı toz zerdaçal,10-15 damla taze limon suyu konacak
  • 08.30 1 kase özel ılık komposto
  • 09.00 1 fincan toksin atıcı çay-liptonun D-TKS adlı çayı
  • 10.00 1 bardak ılık su
  • 10.30 1 kase komposto
  • 11.00 1 bardak ılık su
  • 12.00 1 kase özel çorba
  • 13.00 1 bardak ılık su
  • 14.00 1 kase çorba
  • 15.00 1 fincan toksin atıcı çay
  • 16.00 1 kase aynı özel çorbadan
  • 17.00 1 bardak ılık su
  • 18.00 1 kase komposto
  • 19.00 1 kase çorba
  • 20.00 1 fincan toksin atıcı çay
  • 21.00 1 kase komposto
  • 22.00 1 bardak ılık su
  • Ve erken yatış
KOMPOSTONUN TARİFİ

ELMA,KURU KAYISI VE 1 AVUÇ ÇEKİRDEKLİ SİYAH ÜZÜM,1 TATLI KAŞIĞI ZENCEFİL,2 ADET KABUK TARÇIN,KARANFİL İLE KAYNATILACAK

ÇORBANIN TARİFİ

YARIM KIRMIZI PANCAR,1 AVUÇ DEREOTU,3-4 ADET SAPIYLA MAYDONOZ,1-2 ADET KEREVİZ SAPI VE YAPRAKLARI, 1 KABAK,1 AVUÇ BROKOLİ,1 AVUÇ KARNABAHAR, 1-2 YAPRAK ISPANAK,1 AVUÇ DOĞRANMIŞ BEYAZ LAHANA,3 LT SU,2 TATLI KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI,1 ÇAY KAŞIĞI ZENCEFİK,ZERDAÇAL VE KİMYON

 Yiyecekler bağırsaklarımızda kalıntı bırakırlar ve bu zamanla hem 6 kg ağırlığa ulaşır hemde kanserojen olmaya başlar, hemde sistemin sağlıksız çalışmasına yol açar, sebepsiz karın şişlikleri başlar

PÜF NOKTALARI
  • DETOKS GÜNÜNDE İÇME SUYUNU KAYNATIN
  • SU MUTLAKA ILIK OLACAK
  • DETOKS GÜNÜNDE SABAH ERKEN KALIKILACAK AKŞAM ERKEN YATILACAK
  • O GÜN YORULMAK YOK
  • AŞIRI SPOR YAPMAK YOK
  • BALLI SU DIŞINDA HAYVANSAL GIDA YOK
  • CİNSEL İLİŞKİ DAHİL BEDENİ YORGUNLUK DETOKS GÜNÜ YOK
  • AĞIR KALDIRMAYIN
  • VİTAMİN VE BAŞKA DESTEKLERİ O GÜN BIRAKIN
  • OLUMLU ŞEYLER DÜŞÜNÜN
Devamını Oku...


Mucize diyetler! Haftada 4- 5- 7 kilo!

19:14 No Comments

Haftada 4 kilo... Hayır 5 kilo. Mucize diyetle 7 kilo!
Daha çok yaz aylarında bu magazin haberleri gazeteleri doldurur. Diğer tarafta diyetisyenler, doktorlar haftada 0,5 veya 1 kg derler. Hangisi doğru? İkincisi daha sağlıklı bile olsa, biraz daha sıkıntı çekip diyet eziyetinin süresini kısaltamaz mıyız? Hadi bir kaç haftalığına sağlıktan da vaz geçelim. Olmaz mı?
Kilo vermek ne demek?
Doğru cevabı bulmak için önce “kilo vermek”le neyi kastettiğimizi bilmeliyiz. Kilo vermek sağlık için istenebilir. Hareketli olmak, “fit” olmak için istenebilir. Ama gelin kendimizi aldatmayalım; çoğunlukla görünüm için istenir. Kilo verme arzumuzun kaynağı ne olursa olsun, vermek istediğimiz şey, vücuttaki yağdır. Kas veya kemik değil. Görünüme de, sağlığa da hareketliliğe de olumsuz etki eden şey yağ fazlasıdır.
Bu noktayı belirledikten sonra “haftada kaç kilo?”nun cevabını da bulabiliriz. 1 kilo yağ 7600 kalori enerji sağlar. Diyelim ki siz, hiç ama hiç bir şey yememeğe karar verdiniz. Biliyorum bu imkânsız. Ama “diyelim ki” dedikten sonra öyle kabul edelim. Hiç bir şey yemiyorsunuz ve vücudunuzun enerji ihtiyacının tamamı vücut yağlarını yakarak karşılanıyor. Haftada kaç kalori harcıyorsunuz? Bu sorunun cevabı da “Tahminî Enerji İhtiyacı” yazımızda var. Yaşa ve cinsiyete göre sonuç biraz oynuyor ama hareketsiz bir kadının bir günde harcadığı kalori 1800, bir erkeğin ise 2400 civarında. Bu sayıları 7 ile çarparsak, kadının haftada 12 600, erkeğin 16 800 kalori harcayacağını buluruz.
Kaç kalori kaç kilo?
Gelin bu harcamayı kalori değil de kilo yağ cinsinden ifade edelim. Kadın 1 650 gram, erkek 2 200 gram yağ yakmaktadır. Ölüm orucunun sonucu! Bulduğumuz bu fantezi rakamlar bile bir şeyi açıkça gösteriyor: 4 kilo, 5 kilo, 7 kilo reklamları kesinlikle doğru olamaz. Eğer kaybedilen yağ ise.
Aslında yukarıdaki hesabımız da yanlıştır. Çünkü muhteşem verimli bir makine olan insan vücudu ölüm orucu gibi bir “kıtlık” sinyalini alır almaz, dinlenme halindeki enerji sarfiyatını %40'a kadar düşürür. Dolayısıyla yukarıdaki yağ kayıp miktarları 1 kilo civarına iner.
Bu mantık zincirine okulda “olmayana ergi” derlerdi. Ölüm orucu da hiç olmayacak bir şey ve o bile bize “mucize diyet”in sonucunu vermekten çok uzak.
Ben daha ilk gün 2 kilo vermiştim!
Şimdi çarpıcı soruya gelelim. Ya... Öyle mi? Peki ben kaç defa diyet yaptım. Gerçi sonra verdiklerimi (fazlasıyla) geri aldım ama; baskülün daha ilk günden 2 kg az gösterdiğini gözlerimle gördüm! Buna ne diyeceksiniz bakalım. Veya, “Bir yanlışınız var. Ben falanca diyetle haftada 4 kilo vermiştim. Nasıl oluyor?”
Eğer kaybedilen yağ ise
Bu soruların cevabı yukarıda yazdığımız kısa bir cümlede saklı: “ Eğer kaybedilen yağ ise. 
Evet doğru tahmin ettiniz. O rejimde, diyette verdiğiniz yağ değildi. O halde geri aldığınıza da o kadar üzülmeyin. Çünkü zaten vermediğinizi geri aldınız. (Biraz fazla iyimser bir ifade bu! Okumaya devam edin.)
“Şok diyet”lerden birine başlayan önce sindirim sisteminde bulunanları kaybeder. Bu basit bir olaydır. Dün toplam 3 kg besin tüketmiş, bugün de tüketimi 1 kg'a düşürmüşseniz aradaki fark, sindirim sisteminden, üriner sistemden ve hatta deriden katı veya sıvı olarak atılacaktır. İlk iki kilo buradan.
Maalesef, kaslarımız enerjiye ihtiyaç duyduklarında ilk katkı yağlardan gelmiyor. Kasların içinde, glikojen dediğimiz ve bol miktarda su ile birlikte bulunan hazır enerji depoları var. Enerji dengesi açık verdiğinde, ilk başvurulan kaynak bu glikojendir. Glikojen harcandığında yan ürün olarak bol su çıkar ve bu dışarı atılır. İşte size birkaç kilo daha. Sonra sıra kasın kendisine ve yağa gelir.
Fakat ilk ölçtüğünüz kayıp sindirim sisteminin ve glikojenin kaybıdır.
Turumuzu tamamlayalım: Hafta bitti veya vücudunuzun haklı isyanına kulak verdiniz. O harika rejimi bıraktınız. Tabiî önce sindirim sistemi dolar. 1-2 kg alırsınız. Sonra vücut kaybettiği suyu ve kaslar glikojeni yerine koyar. Fakat vücudunuz da kıtlık sinyalini almıştır ve eskinin altında enerji harcamaktadır. O zaman fazla gelen besin yağ dokusunda depolanır. Öyle ki tekrar kıtlık çıktığında yedeğiniz bulunsun. Ve tur tamamlanır. Eski kiloda veya üzerindesinizdir. Ama biraz daha az kas ve biraz daha fazla yağla.
Devamını Oku...


Kalçaları eriten mucize diyet

19:13 No Comments

Kalçaları eriten mucize diyet ile ilgili yazı

Kalçalarınızın genişliğinden şikayet mi ediyorsunuz? 6 hafta boyunca uygulayacağınız bu özel karışımlı müsli diyetiyle, kalça ve basen bölgelerinizdeki fazla yağlardan kurtulabilirsiniz. Ünlülerin denediği bu diyetle sadece vitrinden izlemekle yetindiğiniz dar pantolonları bile üzerinizde rahatlıkla taşıyabilirsiniz. İşte pek çok kadının başlıca derdi olan kalça problemini ortadan kaldıran mucize formül…
Hareketsizlik ve yanlış beslenme sonucu vücudun alt tarafında toplanan yağlardan kurtulmak için çok özel bir diyete ihtiyaç var. Uygulayacağınız diyet her yerde kolayca bulup tüketeceğiniz gıdalardan oluşuyor. En önemlisi de oldukça ekonomik oluşu. Diyetin birinci dereceden etkilediği bölüm kalça ve basen ardından da bacaklar geliyor. Özellikle binici pantolonu olarak adlandırılan kalça ve diz kapağı bölgesinde fazla kilo problemi olan kişiler tam 6 hafta içinde etkili çözüme kavuşabiliyorlar.
Müslinin hazırlanışı
Hazırlayacağınız müslinin tadı oldukça leziz. İçeriğinde badem ve kurutulmuş meyveler ve Tahıllar kadar pek çok vücudunuza faydalı gıdalar bulunuyor. Ancak hepsi bir araya getirildiğinde kalça bölgenizdeki yağları hızla eritip, sizi forma sokuyor. Hazırlanışına gelince…
Malzemeler
- 2 fincan Yulaf tanesi,:
- 2 fincan kırılmış fındık,
- 1 fincan buğday,
- 1 fincan çekirdeksiz kuru üzüm,
- 1 fincan ayçiçek tohumu,
- 1 fincan badem,
- 1 fincan ince kıyılmış kuru kayısı
Hazırlanışı: Malzemeleri karıştırıp, blenderdan geçirin. Hazırladığınız karışımı tam 12 porsiyon olacak şekilde eşit parçalara ayırın. Her porsiyonda karışımı bir bardak diyet soğuk süt ilave ederek tüketeceksiniz. Tabii üzerine yarım dilim muz da ekleyebilirsiniz.
Günlük menü
Kahvaltı: Bir porsiyon hazırladığınız müsli, bir fincan süt ve dilimlenmiş yarım dilim muz.
Saat 11.00: Bir adet elma.
Öğle: Bir porsiyon müsli ve yarım muz.
Öğleden sonra: Bir avuç kuru üzüm.
Ana öğün: Meyveyle birlikte temel gıdalar.
Yatmadan önce: Bir portakal.
Meyveler: Elma, kayısı, iki kurutulmuş erik, bir mango.
Ana öğünler
Pazartesi: Bir parça tavuk kanat ya da göğüs ızgara, yeşil salata ve bir meyve.
Salı: İki yumurtalı omlet, Domates ve rendelenmiş havuçla tüketilecek.
Çarşamba: Bir çay fincanı büyüklüğünde yer tutan spagetti. Bir meyve.
Perşembe: İnce dilimlenmiş bir tavuk göğsü. Haşlanmış havuçla servis yapılacak. Dilerseniz yanına haşlanmış brokoli de alabilirsiniz. Bir meyve.
Cuma: Ton balıklı yeşil salata. Bir adet katı pişmiş yumurta. Bir meyve.
Cumartesi: Bir parça hindi göğsü, mısırla karışık yeşil salata. Bir meyve.
Pazar: 3 dilim rosto edilmiş biftek, havuçlu brokoli salatası ve iki adet haşlanmış patates. Bir meyve.
Devamını Oku...


Araç Güvenlik Kamerası ve Kayıt Cihazı

19:10 No Comments

Oto Güvenlik Kamerası; ev ve işyeri güvenliğiiçin kullanabileceğiniz bu sistem ile fotoğraf dahi çekebilirsiniz. Birçok minibüs duraklarının da kullandığı bu yöntemle; müşteri takibi ve araç içi güvenliğini sağlayabilirsiniz.
Özellikleri:
Telefon şarjı ile şarj edebilirsiniz. Oto Güvenlik Kamerasını bir kere açtıktan sonra kapatmaya gerek kalmaz. Aracın kontağını açınca otomatik olarak açılır, aracın kontağını kapatınca kamerada kapanır.Oto Güvenlik Kamerasını cama yapıştırabilir ve camdan kolaylıkla geri çıkarabilirsiniz. Sesli olarak kayıt alabilirsiniz. Objektifini ve monitörünü her yöne çevirebilirsiniz. Harekete duyarlı olma özelliği ile hareketsiz ortamları kaydetmeyerek daha uzun kayıt süresi kazandırır. Görüntü oynatma özelliği ile harici videoları bile izleyebilirsiniz. AV çıkışı ile TV de çektiğiniz görüntüleri izleyebilirsiniz. CE standartlarına uygundur.

Aracınızın ön camına monte ayağı ile kolayca monte edebileceğiniz ekranlı kendi hafızasına görüntüleri kayıt eden,gece görüşlü video ve fotoğraf kaydı yapan hareket sensörlü araç içi güvenlik kamerasıdır.
Araç güvenlik kamerası gece görüşlüdür ve bu gece görüşünü üzerinde bulunan 8 adet infared led sayesinde sağlar.Ledler herahngi bir ışık yakmaz,infareddir.
Ayrıca av out çıkış mevcuttur ve beraberinde gelen av kablosu ile tvden de seyredilebilir.
Ekranlı dvr üzerinde bulunan mini kamera görüntüleri renkli olarak yine ekranlı araç dvr'ye takılan sd kart hafızaya kaydeder.
120 derece görüş açısına sahiptir.
Görüntüleri ekranlı kayıt cihazı üzerinden izleyebileceğiniz gibi bilgisayarınıza kayıt cihazının beraberinde gelen usb 2.0 kablosu ile bağlayarak media player üzerinden izleyebilirsiniz.

Ekranlı araç içi kayıt cihazı şarj ile veya direk oto çakmak adaptörüne takılarak kullanılabilir.
Oto çakmaklığında takılı iken devamlı kayıt yapabilir.
Hareket sensörlü çekim veya normal çekimi ekranlı araç dvr üzerinden kolaylıkla ayarlayabilirsiniz.
Uzaktan kumandası ile araç dvr açıp kapatabilir,kayıt başlatma,durdurma ve izleme gibi tüm fonksiyonları çalıştırabilirsiniz.
Gerçek kaza anını kayıt ettiği için kazan sonra akla gelebilecek tüm olumsuzlukları ortadan kaldırır.
Devamını Oku...


Helal Schengen vakti geldi

19:05 No Comments

Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, "Helal ürünlerin denetim altında serbestçe dolaşabileceği bir 'Helal Schengen' veya 'Helalgen' ağı oluşturmanın vakti geldi" dedi.

Türk Akreditasyon Kurumu'nun (Türkak) ev sahipliğini yaptığı 'Uluslararası Helal Akreditasyon Forumu (IHAF 2013)' İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Başta Avrupa Birliği(AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış olmak üzere iki gün sürecek olan foruma 60 ülkeden bin 200 davetli katıldı. Program Kur'an-ı Kerim okunması ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran'ın yaptığı dua ile başladı. Forumun açılış konuşmasını yapan Bağış, İstanbul'un foruma ev sahipliği yapmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Toplantının Türkiye'nin bütün şehirlerinde gerçekleştirilebileceğini İstanbul'da düzenlenmesinin ayrı bir anlamı olduğunu ifade eden Bağış, İstanbul'da alınan bir kararın verilen mesajların hem Doğu'yu hem Batı'yı hem geçmişi hem de geleceği kapsayan ferman hükmünde olduğunu dile getirdi.

HELALLE HARAM FARKI BİLİNMELİ

Forum ile birlikte, helal yaşam için tek standart, tek sertifika ve tanınmış akreditasyon ile kesintisiz ticaret hedefine giden yolun ilk adımlarını atmak istediklerinin altını çizen Bağış, "Bu forum helal akreditasyonla özellikle İslam ülkeleri arasında ticareti kolaylaştıracak mekanizmaların hayata geçirilmesi bakımından da bir milat olacaktır. Bizim inancımıza göre helal lokma toprağa atılmış bir tohum gibidir; meyvesi güzel fikir, kardeşlik ve hoşgörüdür. Haram lokma ise afyon gibidir; insanı kine, husumete ve isyana sürükler. Helal kesim, üretim ve denetim konularında cehalet bugün İslam aleminin kanayan yaralarından birisidir. Helal - haram dengesi davranışlarımızdan iş yapma kapasitemize kadar hayatımın her alanını etkiliyor. Unutmamalıyız ki, helal ile haram arasındaki farkın bilinmesi sadece bizim adımıza değil, gelecek nesillerin selameti adına da çok ama çok önemlidir" diye konuştu.

MÜSLÜMAN ÜLKELER ARASINDAKİ ANLAŞMAZLIKLAR YÜZÜNDEN ORTAK TİCARETİMİZ ÇOK ZARAR GÖRMEKTEDİR

Bağış, son zamanlarda çoğunluğu Müslüman ülkelerde veya Müslüman nüfusa sahip ülkelerde verilen helal belgelerinin tanınması noktasında bir birlikteliğe sahip olunmadığını belirtti. İslam dünyasına sızan tefrika ve parçalanmışlık halinin helal belgelendirme alanında kendini çok açıkça gösterdiğini vurgulayan Bağış, şöyle konuştu: "Kuran'da 'Müslümanlar kardeştir' diye burulurken, biz acaba gerçekten kardeş gibi yaşayabiliyor muyuz? Birimizin yediğini başkası kabul etmezken, birimizin kestiğini bir başkası reddederken, hangi kardeşlikten bahsedebiliriz. Bugün Suriye'de Mısır'da Gazze'de, Arakan'da, Somali'de insanlar inlerken biz hala kendi aramızda bölünmüşlük yaşıyorsak, bazı noktalarda buluşamıyorsak bunda hepimizin vebalinin olduğunu unutmamamız gerekir. Bugün Müslüman ülkeler veya cemiyetler arasındaki anlaşmazlıklar yüzünden akreditasyon belgeleri de tanınmamakta ve ortak ticaretimiz çok zarar görmektedir."

HELAL SCHENGEN VAKTİ GELDİ
Helal ürün ve belgelendirme konusunda 1,2 trilyon dolar olan pazarın, harici ürünlerle birlikte 3 trilyon dolarlık bir pazar olacağını kaydeden Bağış, “Helal ürünlerin denetim altında dolaşabilecekleri serbestçe bir 'Helal Şengen' veya Helalgen' ağı oluşturmanın vakti geldi de geçiyor” ifadelerini kullandı. Konuşmasında helal akreditasyon konusunda İslam aleminde birlikteliğin sağlanması, Müslüman ülkeler arasında ticaretin geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Bakan Bağış, yeni iş sahalarının doğması için sıçrama tahtası yaratılması gerektiğini belirtti. 2020 yılında dünyadaki Müslüman insan sayısının 2 milyarı geçmesinin beklendiğini söyleyen Bağış, "Hali hazırda bir buçuk milyarlık bir ümmetten bahsediyoruz. Bu çok büyük bir pazar ve güçtür. Helal ürün ve belgelendirme konusunda dünya çapında üç buçuk trilyon dolarlık bir hacim var. Ya biz bu rakamları çok ciddiye alır, hesabımızı, kitabımızı yapar helalinden kazananlar oluruz. ya da bu basit tefrikaların bize galip gelmesine izin verir ve bu büyük fırsat bize haram olur. Bu konuda geçmiş dönemlerde bazı adımlar atılmışsa da bu artık ya bismillah deyip yeni bir dönemin kapısını açmak durumundayız" dedi.

"BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN MESAJI"

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Helal Akreditasyon Forumu ile ilgili olarak bugün Ankara'da katıldığı 'Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşma video olarak izletildi. Erdoğan konuşmasında şunları kaydetti: “Çok sayıda yabancı misafirin de katıldığı bu foruma yegane, anlayış itibariyle söylüyorum helale dikkat eden, haram ile helali ayırma gayreti içerisinde olan bir millet olarak ben doğrusu çok katılmayı arzu ettim. Ama yoğun programımız nedeniyle iştirak edemedim. Bu önemli forumun ülkemiz ve geniş bölge coğrafyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum. 60 ülkeden 1250 katılımcı ile bu alandaki en kapsamlı organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. İnanıyorum ki helal akreditasyon konusunda bir anlayış birliği ve özellikle İslam dünyası arasında ticareti kolaylaştıracak bir takım ortak mekanizmaların hayata geçirilmesi noktasında bu forum bir milat olacaktır.”
Devamını Oku...


FEMEN Türkiye kuruldu

19:02 No Comments

Dünya çapında yaptıkları eylemlerle büyük ses getiren kadın aktivistler grubu FEMEN'in Türkiyeşubesi açıldı.
FEMEN Türkiye'nin açılışı FEMEN'in diğer ülkelerdeki şubelerinin Twitter hesaplarından da grubun Türkiye'deki üyesiGüntülü'nün fotoğraflarıyla duyuruldu. FEMEN Türkiye'nin ilk eylemi de ODTÜ'ye destek oldu.
Dün gece grubun hesabından "Yalnız değildin, yalnız değilsin ve yalnız olmayacaksın #direnodtü FEMENTÜRKİYE YANINDA" mesajı paylaşıldı.

Bu arada Güntülü'nün fotoğraflarının altına Türkiye'deki kullanıcılardan gelen tacizkar ve cinsiyetçi mesajlar da FEMEN'in Türkiye'de işinin ne kadar zor olduğunu gösterdi.
Devamını Oku...