Kadınların erkeklerden çok kazandığı 10 meslek

22:31 No Comments

Bazı meslekterde kadınlar erkeklerden daha çok kazanıyor.
İş dünyasında genellikle erkekler aynı işi yapan kadınlara oranla daha fazla para kazanıyor. Ancak 10 kategoridaki işlerde durum tam aksi.

Avustralya İstatistik Bürosu’nun araştırmasına göre, kadınların aynı işi yapan erkeklere oranla daha fazla para kazandığı meslekler şöyle:

1. Temizlikçilik
2. Elektrikçilik,
3. Diş teknisyenliği
4. Döşemecilik
5. Yatılı hizmetçilik
6. Yapı demiri satışı,
7. Prastisyen diş hekimi,
8. Motor tamircisi
9. Giyimi mağazası tezgahtarı,
10. Galeri, kütüphane ve müze çalışanı

Devamını Oku...


10 yaşındaki çocuktan büyük keşif

22:30 No Comments

KANADA'nın Nova Scotia eyaletine bağlı Greenwood kentinde yaşayan 10 yaşındaki Nathan Gray, dünyadan 600 milyon ışık yılı uzaklıkta bir süpernova keşfetti. Keşfi, Uluslararası Astronomi Birliği'nin internet sitesinde yayımlanan Nathan Gray, bu özelliğiyle en genç kaşifler listesi ne girmeyi başardı.
Kanada Kraliyet Uzay Araştırmaları Topluluğu'nun eski üyesi Paul Gray'in oğlu olan Nathan Gray'in keşfettiği süpernova, PSN J 18032459+7013306 numarası ile astronomi kayıtlarına geçti. Kanada Kraliyet Astronomi Topluluğu da Nathan Gray'in keşfini onayladı.
Nathan Gray'in kızkardeşi Kathryn Aurora Gray'in de 2010 yılında 10 yaşındayken bir başka süpernova keşfettiği ancak Nathan Gray'in keşfinin ablasının yaşından 33 gün daha erken gerçekleştiği bildirildi.

Kanada'da 10 yaşındaki Nathan Gray, 600 milyon ışık yılı uzakta bir süpernova keşfetti. Gray, bu özelliğiyle en genç kaşifler listesine girmeyi başardı.

Devamını Oku...


GÖKBİLİMCİLER BOLU’DA

22:29 No Comments


“ABD” de “NASA”ya…”İNGİLTERE”de”OXFORD”a internet üzerinden bağlanılarak düzenlenen teknolojik,örnek bir program…
“İntenet” üzerinden “KONFERANS”…
”İŞTE BU”…Muhteşem…
PROGRAM SORUMLUSU,BOLU’DAN BİR FİZİKCİ…BİR ÇALIŞKAN ÖĞRETMENİMİZ…”İBAL”den”AYŞENUR ÖZDEMİR”HANIM…KUTLUYORUZ…
Açılış Konuşmacıları ise”İstanbul” VE “Ankara”dan iki kıymetli “HOCA”mız…Bilim adamları…
Ankara Üniversitesi’nden “PROF.DR.ETHEM DERMAN”, İKÜ(İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ)nden ”Prof.Dr.Dursun KOÇER”Bey’ler…
“01 .11.2013”Cuma akşamı saat 17.30’dan itibaren yaklaşık üç saat süre ile “BOLU HALK EĞİTİM MERKEZİ E-KONFERANS SALONU”ndan “İngiltere”de”UNIVERSITY OF OXFORD”da doktora çalışmaları için bulunan genç blim insanımız “GİRESUN/Eynesil Derebaşı Mahallesi doğumlu “SELÇUK TOPAL” ve “ABD”DE”NASA/JPL”de çalışan “DR.UMUT YILDIZ”a da aynı anda bağlanıldı…
Liseli Öğrencilerin,Çocuklarımızın sorularını cevapladılar…”ORADAYDIK”…
O güzel Türkçeleriyle de AĞIZLARINDAN BAL DAMLATTILAR…Teşekkürler…
SAMİMİ BİR ORTAM…Gerçek bir eğitim ve eğitimciler…
Hoş sorular…Hoş cevaplar…ALKIŞLAR…”NASA”ya bağlantılar…
BİZ basın mensuplarına,velilere de,“Bilim , fizik, kimya,teknoloji,astronomi,kariyer işte böyle anlatılır , böyle sevdirilir” de dedirttiler…
Gelelim konunun medyatik önemine de…
Konuşmacılardan,konferancılardan biri de olan “SELÇUK TOPAL”a…
Yakın zamanda dünyamıza doğacak olan çocuğuna da”UZAY”ismini vereceğini bu programdan bizlere de ilan eden güzel insanımıza…”Okuyoruz”…
“SELÇUK TOPAL UZAYA GİDEN İLK TÜRK OLACAK MI?”…
“2008 yılında İngiltere’ye dil eğitimi için gittiğini kaydeden Topal,’Yaklaşık 1,5 yıl dil eğitimi aldım ve 2010 yılında Oxford Üniversitesi Astrofizik Bölümü’nde doktora yapmaya başladım.Galaksilerdeki yıldız oluşumu bölgelerini milimetre, milimetre altı ve radyo gözlemlerinin analizi üzerine çalışıyorum ki özellikle bu konuyu seçtim.Çünkü bu alanda ülkemizde çalışan yok diyebiliriz.Oxford Astrofizik Bölümü’ndeki İLK VE TEK TÜRKÜM.
KISMETSE 1,5 YIL İÇERSİNDE DOKTORA BAŞARILI BİR ŞEKİLDE BİTECEK VE ÜLKEME DÖNÜP ÇALIŞMALARIMA KALDIĞIM YERDEN DEVAM EDECEĞİM .” de diyor…
Kaynak.www.gurbetcigiresun.eu
BİLİNDİĞİ GİBİ internette bir site tarafından “UZAY YOLCULUĞU”için yapılan oylamaya katılarak sesini duyuran ve ilk dörde girerek de zorlu ilk aşamayı geçen bizim genç bilim insanımız“SELÇUK TOPAL”Kardeşimiz şimdi de zihinsel ve fiziksel “TEST”leri içerecek ikinci aşama öncesinde biz Bolulularla,öğrencilerimizle,liselilerimizle,değerli öğretmen ve yöneticilerimize e-konferans yoluyla mesajlar verdiler…
Gençlere uzay yolunu,bilimsel kariyer ufuklarınıda açtılar…Anlattılar…
Bu dostluklarını,olanağı,çalışmaları ilimizde de gerçekleştiren “İZZET BAYSAL ANADOLU LİSESİ”,Fizik Dersi Öğretmenlerinden“AYŞENUR ÖZDEMİR”Hoca’mıza da bir kez daha gönülden teşekkürler ediyoruz…
TÜRKİYE’YE DÖNDÜKLERİNDE BOLU’MUZDA DA SİZLERİ ,DOSTLARI…
YİNE BİR “KONFERANS”DA DAHA BÜYÜK SALONLARDA,O GÜN ORADA DA OLMAMI SAĞLAYAN KIZIM”BİLGE SUDE COP” VE ARKADAŞLARIYLA,HEP BERABER DİNLEMEK,DİNLETMEK,ALKIŞLAMAK DA DİLEĞİMİZDİR
Devamını Oku...


Türkiye uzay çalışmalarında CEO oldu

22:27 No Comments

Türkiye, seçimleri kazanarak genel sekreterlik görevini Çin’den devraldı. Bakan Nihat Ergün, CEO konumundaki pozisyonun TÜBİTAK’ta görevli Celal Ünver’e teslim edilmesinde uzay projelerine yapılan yatırımın etkili olduğunu söyledi.
Uzay çalışmalarına son dönemde verilen destek Türkiye’ye uluslararası alanda liderlik getirdi. Türkiye, Çin, Bangladeş, İran, Moğolistan, Pakistan, Tayland ve Peru’nun uzay araştırmalarını geliştirmek için kurduğu Asya Pasifik Uzay İşbirliği Örgütü’nde (APSCO) önemli bir başarıya imza attı.
Genel sekreterlik seçimini Türkiye kazandı. Halen TÜBİTAK Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi’nde (BİLGEM) Program Yönetim Ofisi Direktörü olarak görev yapan Celal Ünver APSCO Genel Sekreteri oldu. Türkiye, APSCO liderlik görevini Çin’den devraldı.
6 ADAYI GEÇTİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün,APSCO’nun 1. olağanüstü toplantısının 30 Ekim’de yönetim merkezi olan Pekin’de gerçekleştirildiğini belirtti. Genel sekreterlik seçimi için altı ülkenin aday gösterdiğini, yapılan gizli oylamada en yüksek oyu Türkiye’nin aldığını söyledi.
Ergün, bir anlamda CEO konumundaki genel sekreterlik görevinin Türkiye’ye verilmesinde, son dönemde uzay çalışmalarına yapılan yatırımlardaki artışın etkili olduğunu ifade etti. Ergün, “2011’de Rasat, 2012’de Göktürk 2 uydusunu kendi imkanlarıyla üreten ve yörüngeye oturtarak ‘Ben de varım’ diyen Türkiye, genel sekreterlik yarışında katılımcı tüm ülkelerin desteğini almıştır” dedi.
PLATFORM PROJESİ
Türkiye’nin gözlem uydularını kendisi yapabilen bir ülke haline geldiğini anlatan Ergün, “Şimdi uyduların fırlatılacağı platformlar ve sistemler üzerinde çalışıyoruz. Kendi yaptığımız Rasat uydusunu Rusya’dan, Göktürk 2 uydusunu da Çin’den kiralanan füze rampalarından fırlattık. Ancak yaptığımız çalışmalar bize kendi uydumuzu yapma yetkinliğini kazandırdı” diye konuştu.
‘10 yıl için­de ken­di uy­du­mu­zu ya­pa­ca­ğı­z’
Tür­ki­ye­’nin ar­tık ha­ber­leş­me ve ta­kım uy­du­la­rı­na baş­la­ya­cak ha­le gel­di­ği­ni be­lir­ten Er­gün, “Tür­ki­ye önü­müz­de­ki 10 yıl içe­ri­sin­de hem ken­di ha­ber­leş­me uy­du­la­rı­nı yap­ma­yı hem bun­la­rı fır­lat­ma­yı, hem de ken­di fü­ze sa­vun­ma sis­tem­le­ri ko­nu­sun­da ken­di­ne öz­gü tek­no­lo­ji­le­ri ge­liş­tir­me­yi ba­şa­ra­bi­le­cek du­rum­da­dı­r” de­di.
Tür­ki­ye 5 uzay ör­gü­tü­ne üye
Ekim 2005’te, Pe­ki­n’­de ku­ru­lan APS­CO Kon­van­si­yo­nu­’na Tür­ki­ye 2006’da ku­ru­cu üye ola­rak ka­tıl­dı. Ge­nel sek­re­ter­lik gö­re­vi­ni APS­CO ku­rul­du­ğun­dan bu ya­na Çin yü­rü­tü­yor­du. Tür­ki­ye­’nin, uzay ala­nın­da APS­CO­’nun ya­nı sı­ra Uzay Araş­tır­ma­la­rı Ko­mi­te­si (COS­PAR), Av­ru­pa Uzay ve Top­lu­mu Bir­leş­tir­me Ku­ru­lu­şu (EU­RISY), Ulus­la­ra­ra­sı Uzay Fe­de­ras­yo­nu (IAF) ve Kü­re­sel Yer Göz­lem Gru­bu­’n­da (GE­O) üye­li­ği bu­lu­nu­yor.
Devamını Oku...


Revions

22:25 No Comments

Steven Isserlis günümüzün önde gelen çelisti olarak ün kazanmıştır. Aynı zamanda o programlama onun yaratıcılık ve yenilik, bu diskin mükemmel bir örnektir şey için bilinen haline gelmiştir. Kendi kişisel tercih aranjör tarafından kendi kişisel isteği üzerine yapılan tüm düzenlemeler, ve her biri - dört viyolonsel ve hatta Isserlis olmadan var olmaz orkestra için eserler bir araya getirir. En radikal elden geçirilmesi açılış parçası, Debussy 19 yaşında viyolonsel ve orkestra için bir Süit oluşan gerçeğine dayalı bir düzenlemedir. 
Bu paketi hakkında kesin olarak bilinen tek şey, dördüncü hareketi Intermezzo adı olmasıdır, ve bu parça viyolonsel ve piyano için bir sürüm hayatta olduğunu. Daha doğrusu için yedek - - onun yaratıcı yeniden inşasında Debussy orijinal kompozisyon, Sally Beamish piyano parçaları Rêverie ve Danse bohémienne dahil olmak üzere, aynı döneme ait diğer dört Debussy eser orkestra düzenlemeleri oluşturmak için devam, açılış hareket olarak bu parça kullandı . Takip iki Ravel şarkı iki Tognetti kendi Avustralya Oda Orkestrası ile yapmak olduğunu bir tur için konser programı tamamlamak için Isserlis 'arkadaşı, kemancı Richard Tognetti tarafından düzenlenmiştir. olmuştu Prokofiev'in Concertino Vladimir Blok en orkestrasyon, Isserlis Kabalevsky tarafından yapılan işin mevcut düzenleme, memnun olduğu gibi bestecinin ölümünden eksik kalan, yapıldı. Disk, disk hareketi ile hak Namaz sonuna kadar izin, bu dört yeniden vizyonlar, Ernest Bloch'un Yahudi Hayattan film bestecisi Christopher Palmer'ın orkestrasyon en erken ile kapatır - 'en hararetli güzel parçalarından biri hiç çello için yazılmış' , Steven Isserlis kendine göre.Program boyunca Isserlis Gábor Takács-Nagy tarafından yapılan Tapiola Sinfonietta'nın uzman desteği alır.
Devamını Oku...