Muhteşem Yüzyıl: Teşhir-i İhtişam 10 Şubat 2015 10:00 UNIQMÜZE , İstanbul

07:51

Dünya prömiyeri İstanbul'dan başlıyor!

Serginin bitiş tarihi 10 Şubat 2015 olarak planlanmaktadır. Biletleriniz bu tarihe kadar geçerlidir. 

"Muhteşem Yüzyıl" şimdi de dünya çapında bir sergi prodüksiyonu ile 28 Kasım 2014 tarihinde, Maslak'ta yeni açılan Uniq İstanbul Kültür ve Sanat Merkezi içinde yer alan UNIQMÜZE'de ziyaretçilere kapılarını açacak.


Yüzyılın Sergisi: "Muhteşem Yüzyıl: Teşhir-i İhtişam"

TİMS Productions ve Istanbul Exhibitions tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen “Muhteşem Yüzyıl: Teşhir-i İhtişam” sergisi, Muhteşem Yüzyıl’ın ruhuna dokunma ve dünyasını yakından hissetme şansı verecek.

Dizide yer alan setlerden yaratılan mekanlarda Muhteşem Yüzyıl’ın büyüleyici atmosferi görsel bir şölen zenginliğinde tüm dekor, kostüm ve aksesuarları ile ziyaretçilere sunuluyor.

Ziyaretçiler, 4 sezon boyunca hafızalardan silinmeyen büyüleyici setlerin zenginliğini ve içinde bulunma deneyimini yaşayacak, orijinal kostümlerin, aksesuarların, takıların ve dekorların yanı sıra daha önce hiç görülmemiş ve sadece bu sergi için üretilmiş çok özel sürprizler ile karşılaşacaklar.

“Muhteşem Yüzyıl: Teşhir-i İhtişam” sergisinde ziyaretçileri unutulmaz sahneler, zengin bir içerik, şaşırtıcı multimedya uygulamaları ve çok daha fazlası bekliyor. 

Tam 35.00 TL - Öğrenci 28.75 TL
Devamını Oku...


Göçebe bakış, güncel sanat sergisi ARTER'de

07:44

ARTER'de 17 Eylül 2014'ten itibaren, küratörlüğünü Lola Lenzi'nin üstlendiği bir grup sergisi yer alacak. Sergide, Güneydoğu Asya'nın çeşitli bölgelerinde yaşayan sanatçıların işleri yer alacak.
Beyoğlu ARTER galeri'den yeni sergi heycanı Göçebe bakış Güneydoğu Asya'dan güncel sanat sergisi
Güneydoğu Asya'nın çeşitli bölgelerinde yaşayan sanatçıların kültüre dair çoklu perspektiflerini ve kendi yerelliklerinin içinden ve dışından sundukları bakışları yansıtan çalışmalarına yer verildiği sergi de bu parçalı bakış, diaspora, etnik melezlik, bölgenin eski çağlardan beri süregelen ticari kimliği, kolonyal vepostkolonyal tarihi gibi konular etrafında kurgulanıyor. Sergide 40'tan fazla eser Grafik, video ve resim şeklinde sanatseverlerle buluşturuluyor.
'Göçebe Bakış' sergisi, Tayland, Filipinler, Singapur, Myanmar, Kamboçya, Vietnam, Endonezya ve Malezya gibi Güneydoğu Asya ülkelerinden sanatçıların Türkiye'de ilk kez bir arada izleyiciye sunulması açısından da önemli. 'Göçebe Bakış', yerel, kültürel ve dünyanın bu yakasına göre farklı malzemelerin, farklı estetik kodlarla buluşmasının yanında 'birey' ve 'toplum' kavramlarına da gerek sanatçıların, gerek ait oldukları kültürlerin nasıl baktığına dair birçok ipucu içeriyor.
Taksim İstiklal Caddesi üzerinde yer alan ARTER Galeri'de Sergi 18 Eylül 2014'den4 Ocak 2015'e kadar ziyarete açık.
Devamını Oku...


Placido Domingo İstanbul'a geliyor

07:41

placido-domingo-istanbul-konseri
Ünlü tenor Placido Domingo zengin repertuvarını 19 Ocak 2015 Pazartesi akşamı Ülker Sports Arena’da İstanbullu müzikseverler için seslendirecek.
Tam adı José Plácido Domingo Embil, opera sanatının ünlü ismi Placido Domingo çok yakında İstanbullu sanatseverlerle buluşacak. Güçlü ve dramatik bir sese sahip olan İspanyol tenor 3600’ü aşkın performansla yüzyılın en büyük tenorlarından biri olarak klasik müzik tarihine geçmiştir.
Tenorluğun yanı sıra orkestra şefliği yapan ve Washington Ulusal Operaevi'nin genel direktörü olan Placido Domingo opera sanatını halka yayan nadir sanatçılardandır.
placido-domingo-tenor

"Operanın Kralı" Placido Domingo dünya turnesi kapsamında İstanbul'da!

Repertuvarı Mozart’tan Verdi’ye, Berlioz’den Puccini’ye, Wagner’den Ginastera’ya çok geniş bir aralığı kapsıyan Plácido Domingo, klâsik operanın 40'ı aşkın baştenor rolünde unutulmaz performanslara imza attı. Rol aldığı opera filmleri, TV programları, doldurduğu plâkları, dünyanın önde gelen şehirlerinde verdiği konserler ve katıldığı müzik şenlikleriyle opera sanatının halka yayılmasında en etkili sanatçılardan biri olarak biliniyor.
1990 yılında İtalya’daki Dünya Kupası için hazırlanan “Three Tenors” konseri ile uluslararası üne kavuşan tenorun, İtalyan Luciano Pavarotti ve Katalan José Carreras ile birlikte verdiği 35 konseri kapsayan turnesinin kayıdı, klasik müziğin en çok satan albüm serisi olarak hafızalarda tazeliğini koruyor. 

Placido Domingo Bilet fiyatları

Platinum - 800.00 TL
VIP - 640.00 TL
1. Kategori - 465.00 TL
2. Kategori - 330.00 TL
3. Kategori - 275.00 TL
4. Kategori - 240.00 TL
5. Kategori - 210.00 TL 

2014 yılında başladığı dünya turnesi kapsamında New York, Berlin, Londra, Madrid, Rio de Janerio ve Milano gibi dünya şehirlerinin ardından İstanbul'da 74 yaş doğum gününden 2 gün önce konser verecek Placido Domingo’nun bu unutulmayacak konserini kaçırmayın! 

Placido Domingo konseri 19 Ocak 2015 Pazartesi akşamı Ülker Sports Arena’da gerçekleşecektir.

Devamını Oku...


Hafta sonu kahvaltı keyfi yapın

07:37

Günün en güzel öğünü kahvaltı, atlanmaması gereken öğünler arasında yer alıyor. Yorucu iş temposunda atladığınız kahvaltınıza, hafta sonu özen göstermeniz için kahvaltı menüleri ile ünlü mekanları sizler için araştırdık.
Mangerie

Çengelköy Çınaraltı
Namlı Gurme Karaköy
Cafe Nar
 Van Kahvaltı Evi
5.Kat
Backyard
Atelier Real Food
bebek-mangerie
İstanbul Bebek’te bulunan Mengerie’de günün her saati kahvaltı edebilirsiniz. Popülerliği hızla yükselen mekana uzak şehirlerden sırf kahvaltısı için gelen misafirleri var. Kahvaltısı içinde yok yok. Özel yapım ekmek çeşitlerine çok güveniyorlar. Zeytinliden cevizliye onlarca çeşit bulmak mümkün, yumurtalı tostlar ve krepler de çok tercih edilenler listesinde. Kahvaltı tabağınızdakileri siz seçebiliyorsunuz. Farklı çeşitlerde özel peynirleri, Ordu’dan fındık ezmesi, el yapımı reçeller ve meyve salatası da mekanın vazgeçilmezlerinden. 
Mangerie'de içeceklerle birlikte iki kişilik kahvaltı yaklaşık 90 TL. Kahvaltı servisi her gün 08.00-00.00 arasında.
Adres: Cevdet Paşa Caddesi 69, Küçükbebek. (0212) 263 5199 
Boğaz köprüsünü tam karşınıza alarak kahvaltının tadını çıkarmayı sevenler için önerimiz, Çınaraltı Çay Bahçesi 1970’den bu yana hizmet veren mekan Çınarağacı gibi köklü. Salaş ve rahat mekanın kahvaltısı içinde; tere yağdan bala, kaymaktan reçele, peynirden zeytine her şey mevcut. Kahvaltınıza ek özel baharatlı Çınaraltı tostu ve meşhur sucuklu menemenine de tavsiye ediyoruz.
Çengelköy Çınaraltı'da Kahvaltı tabağının fiyatı yaklaşık 8 TL. Çay 1.50TL
Adres: Çengelköy Mh., Çınarlı Cami Sk, 34680 İstanbul (0216) 422 1036 
namlı-karakoy
Sevilen semtlerden Karaköy’de yer alan Namlı Gurme Karaköy, şarküteri ve resturant olarak hizmet veriyor. Zeytinyağlılardan farklı çeşitlerde peynirlere, salamdan jambona kadar zengin bir kahvaltı menüsü var. İstediğiniz büyüklükte bir tabağa seçtiğiniz ürünleri, diler iç mekanın da  dilerseniz dışarıda yer alan masalarında yiyerek kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. Sevdiğiniz Kahvaltı ürünlerini evinize götürme şansı da mekanın bonusu. 
 Namlı Gurme Karaköy‘de içeceklerle birlikte iki kişilik kahvaltı yaklaşık 90 TL. Kahvaltı servisi her gün 07.00-21.00 arasında.
Adres: Rıhtım Caddesi 1/1, Karaköy. (0212) 293 6880 
cafe-nar
Rumelihisarı’nda bulunan Nar Cafe’nin deniz manzaralı balkonunda kahvaltının tadını çıkarabilirsiniz. Kendisine özgü meyve ve meyve sularıyla mekanın kahvaltıları şehirde büyük bir üne sahip. İster kendi seçimlerinizle kahvaltı tabağınızı hazırlayabilir isterseniz de menüsünde bulunan özel kahvaltı tabaklarını tercih edebilirsiniz.
Cafe Nar’da özel kahvaltı tabakları 16TL ‘den başlayarak 29TL’ye kadar çıkıyor. Günün her saati kahvaltı yapabilirsiniz.
Adres: Yahya Kemal Cad. No.16/B Rumeli Hisarı, İstanbul (0212) 263 2446
van-kahvalti-ev
Van’ın meşhur kahvaltı sofrasını İstanbul’a taşıyan Van kahvaltı Evi üç şubesi ile kahvaltı severlerle hizmet veriyor. Cihangir, Nişantaşı ve Kuruçeşme’de bulunan mekanlar hafta sonları oldukça kalabalık bu yüzden mekana erken saatlerde gitmenizi tavsiye ederiz. Yöresel lezzetlerden hoşlananlardansanız burası tam size göre 20 çeşit kahvaltılığı bulunuyor. Zengin peynir çeşitlerinden ünlü otlu peynirini mutlaka tamdanız gereken lezzetlerinden aynı zamanda Kars gravyer peyniri, örgü peyniri, eski yeni kaşarları da oldukça lezzetli.  Van Kahvaltı Evi, yumurtayı kurutup getiren mekanlardan değil. Van geleneksel tatları kavrulmuş una yumurta kırılarak yapılan murtuğa ve sacda kavrulan unun ceviz ve bala karıştırılmasıyla yapılan kavut meraklısının seveceği tatlardan
Günün her saati kahvaltı edebilirsiniz. Hafta sonu gidecekseniz rezervasyon yaptırmayı unutmayın. İki kişilik kahvaltısının fiyatı 50TL.
Adres: Defterdar Yokuşu 52/A, Cihangir (0212) 293 64 37 
5kat-beyoglu
Cihangir’in 20 yıllık mekânı kentin tartışmasız en güzel teraslarından ve manzaralarından birine sahip.  Pazar günleri özel hazırlanan brunch’ı muhakkak deneyin. Fırından yeni çıkmış meyveli tartlar, kurabiye ve börekler, zeytinyağlılar, şarküteri çeşitleri ile zengin bir kahvaltı sofrasında haftaya başlayabilirsiniz.
5.Kat'da brunch kişi başı 45 TL. Kahvaltı servisi hafta içi 10.00-13.30, hafta sonu 11.00-14.30; brunch 11.00-15.00 arasında.
Adres: Soğancı Sokak 7, Cihangir. (0212) 293 37 74 
backyard
Burası organik beslenme konseptine kendini adamış bir mekân; tüm malzemeleri çiftlikten taptaze çıkıp masanıza getiriliyor. Taze ekmekler, ev yapımı granola ve müsliler hafif bir başlangıç yapmak için yapabileceğiniz tercihler arasında. 30 TL’lik kahvaltı tabağında ise peynir çeşitleri, kaymak, domates, salatalık, ev yapımı reçeller ve petek balı iki kişinin doyması için yetip de artıyor bile. Şehirde ağzınıza layık bacon bulmanın sıkıntısını çekenlerdenseniz, Backyard’da böyle bir problemle karşılaşmayacağınızı öğrenmek içinizi rahatlatacaktır; zira kendi tütsüleme ünitelerini kendileri kurmuşlar bile. Çilek, kivi, muz, akçaağaç şurubu ya da kremayla birlikte tercih edebileceğiniz Amerikan tarzı pancake’ler de şaşırtıcı derecede hafif.
Backyard'da içeceklerle birlikte iki kişilik kahvaltı yaklaşık 60 TL. Kahvaltı servisi her gün 08.30-22.00 arasında.
Adres: Otlukbeli Caddesi, Bebeköy Sokak 4, Etiler. (0212) 287 15 00
 istanbulda brunch mekanı
The Ritz-Carlton, İstanbul’un yepyeni restoranı Atelier Real Food; adını zanaatkarların üretimlerini gerçekleştirdikleri yerden esinlenerek alan ve “gerçek yemek” tabirini de adıyla birlikte kullanacak kadar iddialı bir mekanlardan, Pazar günlerinin tadı damağınızda kalacak brunch keyfi sunan restaurantın 70'den fazla lezzet seçeneği sunuyor.
“Sunday Roast” olarak adlandırılan Pazar Brunch’ları her Pazar saat 12:00-15.00 arası veriliyor. Kişi başı fiyatı 111TL
Adres: Süzer Plaza, Askerocağı Caddesi, No:6, Elmadağ-Şişli/ İstanbul (212) 334 44 44
Devamını Oku...


Sütlü İrmik Tatlısı Tarifi (Sütlü İrmik Helvası)

07:31



Malzemeler
1 litre süt
12 yemek kaşığı toz şeker
8 yemek kaşığı irmik
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı margarin ya da sütlü çikolata
1 paket çilekli bisküvi

Hazırlanışı
Çilekli bisküviyi ince ince parçalayın ve bir kenara alın. Sütün içine şeker ve irmiği ekleyip karıştırın. Biraz eridikten sonra ocağın üzerine alın...  Devamını Oku
Devamını Oku...


Anaokulu Kartondan Pamuklu Kuzu Yapımı

07:27

Pamuklu kuzu nasıl yapılır?




Pamuk ile kuzu yapımı
Siyah fon kartonuna, elinizin kalıbını çizin ve keserek çıkarın.





Kestiğiniz el şeklinin üst kısımlarını pamukla kaplayın.






Yine siyah fon kartonundan, şablon yardımıyla kuzunuzun baş kısmını keserek çıkarın.





Kuzunun başını, el şeklinin baş parmak uzantısına yapıştırın ve üst kısmına pamuk yapıştırın.





Boncuk gözleri, kuzunun baş kısmına yapıştırın.
Devamını Oku...


okul öncesi eğitim anaokulu elişi sanat etkinlikleri

07:25

Çok çeşitli ve rahatlıkla bulabileceğiniz malzemelerle kaplumbağa, ahtapot, maymun vb. değişik hayvanların yapımına yönelik elişi etkinliklerini çocuklarınız ile birlikte rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz.  

Kartondan deve yapımı
Deve
Kağıt tabaktan fil
Tabak Fil
Krepon kağıdı ile tırtıl yapalım
Krepon Kağıdı Tırtıl
Yumurta kartonu kaplumbağa
Kaplumbağa
Pamuk penguen yapımı
Pamuk Penguen
Oyuncak balon ile ahtapot nasıl yapılır?
Balon Ahtapot
Kolay tavuk nasıl yapılır?
Kolay Tavuk
Şişe mantarı ile mantarı inek yapalım
Şişe Mantarı İnek
Yaprak ile fare nasıl yapılır?
Yaprak Fare

Devamını Oku...


Mine Umar'dan Kalıpta Kakaolu Islak Kek Tarifi

07:23


Malzemeler
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kakao
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Hazırlanışı
Öncelikle yumurtaları çırpın. Toz şekeri ekleyerek, şeker yumurtanın içinde eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Süt, kakao ve eritilmiş margarini ....  Devamını Oku
Devamını Oku...