Son yıllarda spor ile ilgili genel bir bilinçlenme ve buna bağlı olarakta yükselen bir “sağlıklı yaşam trendi” olduğu aşikar. Bizler artık sosyal medya sayesinde, o rüya kadınların mükemmel hallerine şahit olmakla kalmıyoruz, bu görüntüye ulaşmak için ne tür yollar izliyorlar, nasıl besleniyorlar gibi sorularımıza cevap bulabiliyoruz. E tabiki bu da çoğumuz için spor odaklı bir yaşama motivasyon oluyor. Artık spor yapmanın yolunun bir spor merkezine üye olmak, bir kursa yazılmak yada yüksek meblalar ödemek olmadığının hepimiz farkındayız. Bu bir yaşam şekli ve öncelik, çoğu zamanda kendini iyi, enerjik, güçlü hissetmenin en basit, hızlı ve sonuç odaklı yolu. Mevzu bu noktalara ilerleyince, yükselen her trendin ve ihtiyacın olduğu gibi, bu alanında bir modası ve tarzı oluşuyor. Özellikle biz bayanlar, her an harekete hazır olma konforunda kıyafetler ararken, sokakta ve çeşitli yerlerde kendimizi iyi hissederek dolaşacağımız ”Spor Kıyafetleri” arıyoruz. Bir çok markada bunu bize sunuyor. Hatta ve hatta bu mecrada hiç iddiası olmayan markalar bile koleksiyonlarına bir kaç parça bu stili yansıtan model eklemeyi tercih ediyor ve bunu ”Life Style” yani ”Hayat Tarzı” başlığı altında konumlandırıyorlar ve kombinli koleksiyonlar sunuyorlar.

KOMBİNLER

Neon renkli, ve tweed dokulu sneakerlar son yıllarda oldukça ön planda bu aksesuarın iddiasını siyah-beyaz-gri gibi renlerdeki aynı renk detaylarlarla, aksesuarlarla kombinlemek sizi hem şıklaştırır hemde günlük hayat kullanımına daha uygun bir tarza sokar.

DIŞ GİYİM

Dış giyim gurubunda ince elyaflı montlar, termal, ısıyı içine hapseden ve hafif olduğu kadarda sıcak tutan , baskılı mikro kumaşlar veya neon renkler ile detaylandırılmış montlar sezonda ileri gelen ve her markanın koleksiyonuna eklediği parçalar.

ÜST GRUP

Üst grupta arkası detaylı spor sütyenleri, farklı kesimli ve baskılı t-shirtler, oversize modal sweat-shirtler her vücut tipine farklı kombinler yapılarak hitap edebilecek durumda. Mesela karın kaslarınıza güvenmiyorsanız spor sütyeninizi transparan t-shirtlerle kombinleyebilirsiniz, bu görüntü sizlere hem rahatlık hemde şıklık sağlayacaktır.

ALT GRUP

Son yıllarda en çok üstüne düşülen parça bu taytlar olsa gerek. Denenmemiş model kalmamış olabilir. Trasparan detaylar, baskılar, düz renkler, drapeler, neon renkler, farklı desenler, farklı dikiş teknikleri ile detaylandırılmış her tür taytı neredeyse her markada bulmak kaçınılmaz. Bazı modeller korse etkisi yaratırken, tüm hatları belli eden modellerlede karşılaşmak mümkün. Bu tür modellerdi uzun t-shirler ile kombinlemenizi estetik açıdan tavsiye ederim bayanlar.

AKSESUARLAR

Spor yapmayı daha eğlenceli ve kolay hale getirmek için her türlü detay düşünülüyor artık. Para ve kart cepli telefon kaplarımı dersiniz, renk renk şişeler, saç bantları, dumbellar mı dersiniz, amaçlı kullanıma açık bileklikler yada bel kemerlerimi…

ÇANTALAR

Spor aksesuarlarınızı, eşyalarınızı konforlu bir şekilde taşıyabilmek için çanta şart, yaptığınız spora göre çantanızı seçebilirsiniz. Örneğin yoga, pilates yapıyorsanız matinizi taşıyabileceğiniz bir çanta sizin avantajınıza olacaktır. Koşu, yürüyüş, gibi performans sporları için torba çantalar kullanabilirsiniz. Ayrıca salon sporları yapıyorsanız, yedek sneackerınızı koymanıza yarayacak ayakkabı cepli bir çanta tavsiyemiz.