Vücudunuzu temizleyin!

09:01 No Comments

Kirli hava, yenilen yanlış ve katkılı besinler ile yorduğumuz vücudu arındırmanın vakti geldi. Uzmanlar baharı dinç ve zinde geçirmek için vücudu temizleyen besinler önerdi.

Egzoz, toz ve kire boğulmuş havayı soluyarak vücudumuz kirleniyor. Yalnızca hava da değil, aldığımız ilaçlar, kimyasallar, stres ve daha birçok etken aslında toksin kaynağı olarak karşımıza çıkıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan, bu sıkıntıya karşı toksinsavar besinleri sıralıyor... 

TOKSİNSAVAR SEMİZOTU
İçeriğindebulunan yüksek miktarda Omega-3 yağ asidi ile semizotu diğer yeşil yapraklı sebzelere göre hissedilir bir şekilde ön plana çıkarıyor. Semizotunda ki asıl mucize; enerji değeri, çok düşük neredeyse sıfır kalori olmasına rağmen; Omega-3 yağ asidi açısından zengin olması. Semizotu C vitamini açısından da zengin bir kaynaktır. Bazı kompleksler riboflavin, ve karotenoidler gibi vitaminlerde zengindir. Bahar mevsiminin enerji içermeyen en güçlü toksinsavar yiyeceği; semizotudur. Çiğ semizotunun salatasını yapabilir, söğüş olarak tüketebilirsiniz. 

ANANAS YENİLER 
Bromolin maddesi ile metabolizmamızı hızlandıran ve zayıflamamıza yardımcı olan ananası sık sık yemeliyiz. Ananasda ayrıca folik asit ve C vitamini de bol miktarda bulunur. Hücre yenilenmesine katkısı ve bağışıklık sistemini güçlendiren etkilerini göz önüne aldığımızda ananas en güçlü toksinsavarlardan birtanesidir. 

YEŞİL ÇAY KAN ŞEKERİNİ DENGELER
Tanen ve kateşin gibi bir takım antioksidanlar içeren yeşil çay aynı zamanda bir miktar da kafein içerir. Kafeinin ufak dozda olan doping etkisi hayata artı değer katar. Yeşil çay ayrıca; magnezyum, potasyum da içerir. Magnezyum sakinleştirir, stresi azaltır, insülin hormonunun çalışmasını destekleyerek kanda şeker dengesini sağlar. Potasyum; hayati önem taşıyan bir mineraldir. Vücutta ki su ve mineral dengesini sağlar. Besinlerin hücre içine taşınmasında, sinir sisteminde ki mesajların iletilmesinde potasyumun önemli görevleri vardır. Yeşil çayın içerdiği yoğun flavonoidler; antikanserojen özellik göstererek vücudu korurlar ve metabolizmanın çalışmasına destek sağlayarak ödemi azaltır. 

ERİK HASARI ÖNLER
nnSindirimin düzenli ve yeterli ölçüde çalışmasını sağlayan yeşil erik, sindirilebilir lif açısından zengin olduğundan, mide gazı, kabızlık ve gaz problemi yaşamamızı da önler. Bağışıklık sisteminin oluşmasında ve korunmasında etkilidir. Yüksek miktarda antioksidan içerdiği için, vücut içi hasarı önler. Akciğerler bakımı ve sağlığında etkilidir. 

LİMON CİLDİ YENİLER
4 mevsim tüketilen turunçgil çeşidi olan limon, yaz kış soframızın vazgeçilmezi olmalıdır. Yoğun C vitamini içermesi bağışıklık sistemimizi güçlü tutmak, ciltteki elastik dokuyu güçlendirmenin yanında, demir emilimini artırarak anemiden korur. Ayrıca A vitamini ve folik asit de içeren limon hücre yenilenmesine yardımcı da olur. 


0 yorum:

Yorum Gönder